۳۱ فروردین, ۱۴۰۳
پزشکی سلامت

ویتامین ها و منابع گیاهی

ویتامین های Aیا رتبنول:

زردئآلو،خربزه،گیلاس،موز،خرما،هلو،پرتغال،هویج ،جعفری،کدو،چغندر،ششلغم،اسفناج،کاهو،شاهی.

ویتامین B1یا تیامین:

برنج قهوه ای،تخمه آفتاب گردان ،نخود،جو،لوبیا،نان های سبوس دار،مغزها.

ویتامین B2:

بادام،گندم،سبزیجات برگ سبز و غلات و سبزی شاهی.

ویتامین B3 یا نیاسین:

سبوس گندم،جو،میوه خشک و برنج قهوه ای.

ویتامین B4 یا کولین:

گل کلم،خیار و بادام زمینی.

ویتامین یا اسید پانتونیک:

آجیل،سبوس گندم،جو،لوبیا،نان گندم و سبزیجات برگ سبز.

ویتامین إ۶ یا پیریدوکسین:

سبوس گندم،جو،برنج قهوه ای،کلم،میوه خشک.

ویتامین B9یا اسید فولیک:

عدس،سبوس برنج ،آرد،سویا،نخود ،چشم سیاه،لوبیای مرمری ،لوبیا قرمز،بادام زمینی،اسفناج،برگ شلغم ،گندم ،کدو تنبل(کدو حلوایی).

ویتامین B12 یا کوبالامین:

از اعصاب و سلول های خونی محافظظت می کند. اگر سن شما بالای ۵۰ سال است بدنتان به مقدار بیشتری از ویتامین احتیاج دارد.

کمبود این ویتامین موجب کم خونی ،تخریب اعصاب و کمبود حافظه می گردد.

ویتامین C:

توت فرنگی ، کلم بروکلی،گرین فروت،گوجه فرنگی،انبه،لیمو،گل کلم، سیب زمینی،هندوانه،اسفناج،کلم،نارنگی و مرکبات کیوی و دیگر میوهها و سبزی های تیره برگ،جعفری.

ویتامینD:

غلات و برخی سبزیجات و میوه جات ،نور آفتاتب.

ویتامین E:

هلو،مارچوبه،روغن خرما ،روغن آفتاب گردان،،زیتون ،سبزیجات برگ دارو پر رنگ از قبیل اسفناج ،برگ چغندر ،ذرت و بادام ،آجیل تازه،

ویتامینK:

کاهو،جعفری،کلم،اسفناج،گل کلم،چای سبز،گوجه فرنگی ،مارچوبه،کرفس،لوبیا سبز،شاهی ،شلغمریال،روغن سویا،نخود سبز.

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *