پزشکی

۴ عامل مهم برای انتخاب تشک مناسب کمر درد و دیسک کمر

خرید تشکی که از دردهای کمر می‌کاهد

آیا به کمردرد مبتلا هستید و گمان می‌کنید باید روی سفت‌ترین تشک بخوابید؟ این گمان اشتباه است. البته عقل سلیم این گزینه را انتخاب می‌کند، اما تاکنون هیچ تحقیق قابل‌اطمینانی این ایده را ثابت نکرده است. پس بهترین تشک برای بهبود کمر درد چه ویژگی‌هایی دارد؟ این روزها متخصصان سلامتی معتقدند همه افراد، از جمله کسانی‌ که به کمر درد مزمن مبتلا هستند، باید تشکی را انتخاب کنند که روی آن احساس راحتی داشته باشند. گاهی انتخاب تشک مناسب برای کمر درد سخت می‌شود. در بازار انواع‌واقسام تشک خواب به فروش می‌رسد. هنگام خرید باید به یک سری از موارد توجه کنید تا بتوانید تشک مناسب خود را بخرید. اگر کمر درد دارید و به‌دنبال تشکی برای کاهش دردهایتان هستید، پیش از خرید به راهنمایی‌های ارائه‌شده در این مقاله از «چطور» توجه کنید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:
عوامل مؤثر بر انتخاب تشک | تشک مناسب برای دیسک کمر | انتخاب بالش مناسب

عوامل مؤثر بر انتخاب تشک مناسب برای کمر درد

 

با توجه به موارد زیر می‌توانید تشک راحت و مناسب خود را بخرید:

۱. سفتی

ممکن است به حالت قرارگرفتن بدنتان روی تشک خواب توجهی نداشته باشید؛ اما هنگام خواب، خیلی مهم است که بدن در بهترین حالت قرار بگیرد. وقتی در خواب هستید، باید ماهیچه‌ها و رباط‌‌‌های (بافت‌هایی که مفاصل را به هم متصل می‌کنند) موجود در کمر در وضعیت آرام و مناسبی قرار داشته باشند. تشک بسیار سفت ـ یا برعکس، بسیار نرم ـ نمی‌تواند ستون فقرات قسمت گردن و همین طور کمرتان را صاف و در یک راستا نگه دارد. همچنین همیشه تشک سفت نمی‌تواند فرم مناسب ستون فقراتتان را حفظ کند و موجب افزایش درد در کمرتان می‌شود.

از طرفی، میزان سفتی تشک از نظر هرکس متفاوت است؛ مثلا اگر لگن بزرگی داشته باشید، تشکی که سطح نرم‌تری دارد برایتان بهتر است. روی چنین تشکی، ستون فقراتتان صاف و در یک راستا قرار می‌گیرد؛ اما اگر لگن کوچک‌تری دارید، باید تشکی بخرید که سطح آن سفت‌تر باشد.

محققان در یک بررسی، به بیش از ۳۰۰ داوطلب شرکت در آزمایش که به کمر درد مبتلا بودند تشک‌های جدیدی اختصاص دادند. تشک برخی از داوطلبان بسیار سفت بود و برخی دیگر سفتی متوسطی داشت. پس از ۹۰ روز استفاده از این تشک‌ها، مشخص شد افرادی که سفتی تشکشان در حد متوسط بود، در مقایسه با دیگران، درد و ناراحتی بسیار کمتری تحمل کردند.

۲. حالت بدن هنگام خواب

فرقی نمی‌کند روی پهلو، به پشت یا روی شکم بخوابید؛ تشکی که روی آن می‌خوابید باید بتواند حالت بدنتان را به‌خوبی حفظ کند. متخصصان روی ارتباط بین حالت خواب و کمر درد تأکید کرده و برای کاهش درد در هر حالت پیشنهادهایی دارند. اگر سفتی تشک‌ها را از ۱ تا ۱۰ در نظر بگیریم (۱۰، سفت‌ترین آنها)، با توجه به نوع حالت خوابتان باید یکی از انواع تشک‌های زیر را برای خود تهیه کنید:

  • اگر به پهلو می‌خوابید، باید تشکی را بخرید که کمی نرم‌تر است. سفتی تشکتان باید بین ۵٫۵ تا ۶٫۵ باشد؛
  • اگر به پشت می‌خوابید، سفتی تشک باید در حد متوسط باشد و بنابراین به‌دنبال تشکی با سفتی ۶ تا ۷ باشید؛
  • اگر به‌روی شکم می‌خوابید، تشکی با سفتی بین ۶٫۵ تا ۷٫۵ مناسبتان است.

۳. آزمایش تشک موردنظر

یکی از روش‌های خرید تشک مناسب، خوابیدن روی یکی از انواع تشک‌هاست. اگر شبی را در خانه یکی از دوستان خود یا در هتل گذراندید و خواب شبانه بسیار راحتی داشتید، مدل تشکی را که روی آن خوابیده بودید در ذهن داشته باشید یا شماره آن مدل را یادداشت کنید و سپس در بازار، نمونه‌ای از آن تشک را بخرید.

همچنین بهتر است از شرکتی تشک بخرید که امکان پس فرستادن داشته باشد. این روزها شرکت‌های بسیاری، که روزبه‌روز به تعدادشان هم اضافه می‌شود، به شما اجازه می‌دهند تشک خریداری‌شده‌ را آزمایش کنید. می‌توانید پس از استفاده از تشک، اگر از آن راضی نبودید، تشک را پس بفرستید. فقط هنگام خرید به دوره تضمین کیفیت تشک توجه کنید.

بهترین برندهای تشک ایرانی؛ با خیال راحت از این برندها خرید کنید

۴. تشک‌های نو با قیمتی متوسط

محققان دانشگاه اوکلاهما با روش تصادفی، ۶۲ داوطلب انتخاب کردند و از آنها خواستند به‌مدت ۲۸ روز روی تشک‌های نویی بخوابند. نتیجه نشان داد که تقریبا همه داوطلبان راحت‌تر خوابیده بودند. البته این موضوع ربطی به مدل خاصی از تشک‌ها نداشت. مهم‌ترین چیزی که اینجا به چشم می‌خورد نو بودن تشک‌ها بود. متوسط عمر تشک‌های قدیمی داوطلبان شرکت‌کننده در تحقیق ۹٫۵ سال بود. محققان به این نتیجه رسیدند که کیفیت خواب ممکن است با تعویض به‌موقع تشک‌ها ارتباط مستقیم داشته باشد.

مورد دیگری که توجه محققان را به خود جلب کرد قیمت تشک‌ها بود. افرادی که روی ارزان‌ترین تشک‌ها خوابیده بودند در مقایسه با آنهایی که روی تشک‌هایی با قیمت متوسط یا گران‌تر خوابیده بودند کمر درد بیشتری داشتند.

بنا بر نتایج بررسی فوق، اگر ۹ یا ۱۰ سال (یا بیشتر) روی یک تشک خوابیده‌اید، زمان آن رسیده که یک تشک جدید تهیه کنید. تشک‌های نو بسیار بهتر از تشک‌های قدیمی و کهنه هستند. در ضمن بهتر است به‌جای خرید تشک ارزان‌قیمت، حداقل تشکی با قیمت متوسط بخرید.

چه تشکی برای دیسک کمر مناسب است؟

تشک‌ها از جنس و مواد مختلفی (طبیعی یا مصنوعی) تولید می‌شوند. محبوب‌ترین نوع تشک تشک‌هایی‌اند که از موادی مانند مموری‌فوم، لاتکس، بادی، فنردار یا ترکیبی (که به هیبریدی هم معروف‌اند) ساخته شده‌اند. تمام این تشک‌ها برای افراد مبتلا به کمر درد عالی‌اند. البته برخی از این تشک‌ها ویژگی‌های بهتری برای کاهش دردهای کمر دارند.



بهترین تشک طبی موجود در بازار از نگاه خریداران کدامند؟

تشک‌های مموری‌فوم (فوم حافظه‌دار) و لاتکس

تشک مناسب کمردرد، مموری‌فوم

تشک‌هایی که برای افراد مبتلا به کمر درد بیش از همه توصیه می‌شود مموری‌فوم و لاتکس هستند. تشک‌های مموری‌فوم و جایگزین طبیعی آنها، تشک‌های لاتکس، از بدن و فرم آن بهتر حمایت می‌کنند. این نوع تشک‌ها بدنتان را در خود نگه می‌دارد و تمام منحنی‌ها و فرم آن را حفظ می‌کنند. این تشک‌ها می‌توانند از فشار نقاطی مانند شانه‌ها و ناحیه لگن به‌خوبی بکاهند و موجب تسکین و درمان کمردرد شوند.

اگر می‌خواهید هنگام خواب شانه‌درد یا لگن‌درد یا کمر دردتان کمتر شود، تشک‌های مموری‌فوم و لاتکس بخرید. این تشک‌ها می‌توانند هنگام خواب، ستون فقراتتان را در یک راستا قرار دهند تا بخشی از بدنتان درون تشک فرو نرود. این ویژگی از تنش روی کمر می‌کاهد و موجب تخفیف دردهای مربوط به تمام نواحی کمرتان می‌شود.

البته از معایب تشک مموری‌فوم می‌توان به حفظ گرما و وجود مواد شیمیایی در آن اشاره کرد. اما اگر فقط نگران کمر درد‌تان هستید، تشک‌های مموری‌فوم بهترین‌اند.

پرفروش‌ترین تشک‌های مموری را ببینید

تشک‌های فنردار

تشک مناسب کمردرد، فنردار

تشک‌های فنردار تشک‌های قدیمی و رایج‌اند. درون این تشک‌ها، فنرهای فلزی کار گذاشته می‌شود و سپس با یک لایه فوم روی آن پوشانده می‌شود. این نوع تشک حدود یک قرن است که تولید می‌شود. البته در سال‌های اخیر نوع دیگری از تشک‌های فنردار هم ساخته می‌شود. به آنها پاکت‌اسپرینگ یا فنری منفصل می‌گویند.

پرفروش‌ترین تشک‌های فنری منفصل را ببینید

در این نوع تشک‌های فنردار، به‌‌جای فنرهای متصل، فنرها به شکل سیم‌پیچ درون پاکت‌هایی کنار هم قرار می‌گیرند. این روش چیدن فنرها می‌تواند از کمر و ستون فقرات بهتر پشتیبانی کند؛ اما در هر حال تشک‌های فنردار نمی‌توانند کاملا از کمر محافظت کنند و از درد‌های آن بکاهند؛ بنابراین بهتر است به‌‌جای خرید تشک‌های فنردار، به‌دنبال تشک‌های مموری‌فوم باشید.

تشک‌های بادی

تشک مناسب کمر درد ، تشک بادی

این نوع تشک از چند دهه به این طرف از محبوبیت بسیاری برخوردار شدند و در بازار از این نوع تشک، مدل‌های باکیفیت‌تری ساخته می‌شود. این نوع تشک نمی‌تواند مانند تشک‌های مموری‌فوم و لاتکس، فرم بدن را حفظ کند؛ اما انواعی از تشک‌های بادی در بازار وجود دارد که حاوی محفظه‌های بادی‌اند و می‌توان آنها را به‌طور مکانیکی کم‌باد یا پرباد کرد. بدین ترتیب می‌توان به نوع سفتی دلخواه تشک دست یافت. در واقع با این کار می‌توانید تشکتان را مطابق خواست خودتان تنظیم کنید و این سفارشی‌سازی یکی از بهترین ویژگی‌های این نوع تشک است. با این حساب می‌توانید از کمر درد یا دردهای عضلات بین کتف و همچنین شانه‌هایتان بکاهید.

پرفروش‌ترین انواع تشک بادی + لیست قیمت

تشک‌های هیبریدی

تشک مناسب کمردرد، هیبریدی

رایج‌ترین تشک‌های هیبریدی از فنر یا هوا ساخته می‌شوند که قسمت رویی آنها لایه‌ای از مموری‌فوم یا لاتکس است. ترکیب فنر یا هوا با مموری‌فوم یا لاتکس می‌تواند از کمر درد بکاهد و موجب خواب خوب شبانه شود.

خرید تشک طبی و همه نکاتی که باید در این باره بدانید

هنگام خرید تشک هیبریدی، تشکی بخرید که لایه مموری‌فوم باکیفیتی دارد یا به‌جای فقط یک لایه فوم در بخش رویی، از چند لایه فوم تشکیل شده است.

انتخاب بالش مناسب

تشک مناسب کمردرد، بالش مناسب

تشک مناسب تنها موردی نیست که می‌توانید روی آن برای کنترل کمر دردتان حساب باز کنید. حالت بدنتان هنگام خواب، نوع بالش‌های مورداستفاده و جایی که آنها را قرار می‌دهید هم مهم‌اند؛ بنابراین در انتخاب بالشتان هم دقت کنید.

پرفروش‌ترین انواع بالش را ببینید

نکاتی که برای انتخاب و خرید بالش مناسب باید بدانید

در آخر

با استفاده از رختخواب و تشک مناسب برای کمر درد می‌توانید بخش زیادی از کمر دردتان را بهبود ببخشید. اگر در این زمینه توصیه‌ای دارید، خوش‌حال می‌شویم با ما در میان بگذارید.

 


در ادامه بخوانید: ۱۹ ورزش برای تقویت عضلات شکم و کمر همراه با آموزش تصویری


هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر
منبع

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *