۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳
پزشکی آشپزی

خواص چای دارچین: ۱۸ فایده شگفت‌انگیز چای دارچین برای سلامتی

دارچین یک ادویه خوشمزه و خوش طعمی است که می تواند در درست کردن یک چای خوشمزه به کار رود .چای دارچین با طعمی تند و عطری خوشایند می تواند راه خوبی برای آرامش و بهره مند شدن از ویتامین ها و مواد معدنی است .پس با ما همراه باشید.

خواص چای دارچین

نوشیدنی‌های پرکالری را رها کرده و به سمت چای دارچین کم کالری بروید. یک فنجان چای دارچین فقط حدود دو تا سه کالری دارد. همین مسئله، تفاوت میان چای دارچین و دیگر نوشیدنی‌ها را نشان می‌دهد. طعم دار بودن چای دارچین، شما را از قند بی‌نیاز می‌کند. بدون قند بودن چای دارچین، آن را به یک نوشیدنی ایده‌آل برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی – که در درجه اول به دلیل خوردن خوراکی‌های با قند بالا ایجاد می‌شود- تبدیل می‌کند.

دارچین – به عنوان یک ادویه- سال‌ها در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار گرفته است. دارچین، سرشار از پلی فنول است که قند خون بالا یا نامتعادل را تنظیم می‌کند. قند خون ثابت، تمایل بدن به غذا را کاهش می‌دهد و همین، نشان دهنده خواص دارچین برای کاهش وزن است.

مطلب مرتبط: خواص دارچین : ۳۲ خاصیت دارچین برای پوست، مو و سلامتی

چای دارچین، پتاسیم بالایی دارد. پتاسیم مانند یک رسانا عمل می‌کند که الکتریسیته را از طریق اعضاء، سلول‌ها و بافت‌ها به بدن می‌رساند. همچنین، سطح سالم pH را حفظ می‌کند. پتاسیم، اثر سدیم در فشار خون را خنثی می‌کند و این کار را با تنظیم کردن آن انجام می‌دهد.

چای دارچین، منبع خوبی از آنتی اکسیدان نیز هست که به رها شدن بدن از رادیکال‌های آزاد که باعث آسیب سلولی و بیماری می‌شود نیز کمک می‌کند.

چای دارچین، علاوه بر پتاسیم، منبع خوبی از منگنز نیز هست. اگرچه بدن ما به مقدار کمی از این ماده معدنی نیاز دارد اما نباید اهمیت آن را در بدن نادیده گرفت. این ماده در کلیه‌ها، کبد، پانکراس و استخوان‌ها جای دارد. منگنز برای متابولیسم چربی و کربوهیدرات، جذب کلسیم و تشکیل استخوان ضروری است. دیگر مواد معدنی موجود در چای دارچین، منیزیم، روی، آهن و مس هستند.

چای دارچین سرشار از ویتامین B کمپلکس به ویژه ریبوفلاوین (ویتامین B۲) و فولات ( ویتامین B۹) است. ریبوفلاوین در تولید سلول‌های قرمز خون که به انتقال اکسیژن در بدن کمک می‌کنند، نقش دارد. همچنین فرآیند پیری را نیز کند می‌کند. از طرف دیگر، فولات، پروتئین را سوزانده و در تقسیم و رشد سلول نقش دارد.

در ادامه با مهمترین خواص چای دارچین آشنا شوید

۱. سطح کلسترول بدن را متعادل می‌کند

چای دارچین در کاهش کلسترول نقش دارد. مطالعات و تحقیقات بسیاری ثابت کرده‌اند که نوشیدن منظم چای دارچین، سطح کلسترول خون را در بدن تنظیم می‌کند. کلسترول بالا تاثیری منفی بر قلب و عملکرد عمومی بدن می‌گذارد. کلسترول بسیار بالا در بدن باعث اختلال و بیماری‌های مختلف می‌شود. تنظیم سطح کلسترول، اهمیت بسیاری دارد، مخصوصا کلسترول LDL که در گروه کلسترول بد قرار می‌گیرد.

خواص چای دارچین

خواص چای دارچین ۲: قند خون را کنترل می‌کند

نوشیدن چای دارچین، مقاومت بدن در برابر انسولین را افزایش می‌دهد. ساختن یک مقاومت انسولینی قوی، بسیار مهم است زیرا انسولین زیاد، قند خون را افزایش می‌دهد که می‌تواند به دیابت منجر شود. نوشیدن منظم چای دارچین می‌تواند از دیابت جلوگیری کرده و آن را درمان کند. دارچین حاوی کورامین است که نوسان قند خون را سرکوب می‌کند. اگر به دلیل سابقه خانوادگی، مستعد دیابت هستید، مصرف منظم چای دارچین به کاهش این مشکل کمک می‌کند.

مطلب مرتبط: ۱۳ دلیل که چرا هر روز باید دارچین بخورید

۳. عفونت‌های مخمری را درمان می‌کند

مطالعات ثابت کرده‌اند که چای دارچین، توانایی درمان عفونت‌های مخمری به ویژه قارچ کاندیدا و باکتری اشریشیا را دارد. عفونت‌های مخمری می‌توانند سیستم ایمنی را ضعیف کرده و به بیماری‌ و عفونت منجر شوند. باکتری‌ها و قارچ‌های عامل عفونت، به وسیله ترکیبات نادر و منحصر به فرد موجود در دارچین کشته می‌شوند.

۴. با سندرم روده تحریک‌پذیر مبارزه می‌کند

چای دارچین می‌تواند با کشتن باکتری‌های عامل اختلال به ویژه سندرم روده تحریک‌پذیر، دستگاه گوارش را تسکین ‌دهد. سندرم روده تحریک‌پذیر، وضعیتی است که باعث آزار شما می‌شود. احساس سنگینی و نفخ دارید. زیرا غذای هضم شده در روده می‌ماند و دفع آن سخت می‌شود. اگر دچار وضعیتی شدید که عمل دفع برای شما سخت شد، تنها چیزی که نیاز دارید، یک فنجان چای دارچین است تا حرکت روده شما را تنظیم کند.

خواص چای دارچین ۵: گوارش را تنظیم می‌کند

چای دارچین می‌تواند از سوءهاضمه و دیگر مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست، گرفتگی و درد شکم خلاص کند. سوءهاضمه گاهی وقت‌ها به دلیل غذای فاسد یا غذایی که به اندازه کافی پخته نشده باشد ایجاد می‌شود. غذاهای فاسد یا نپخته حاوی ویروسند که می‌تواند باعث آنفولانزای شکمی و سوءهاضمه شود. دارچین، حاوی کاتچین است که فرآیند گوارش را بهبود می‌بخشد. نوشیدن چای دارچین می‌تواند نفخ و سوءهاضمه را کاهش دهد. اگر دچار چنین مشکلی هستید، نوشیدن چای دارچین می‌تواند کمک خوبی باشد. می‌توانید برای نتیجه بهتر، عسل نیز به آن اضافه کنید.

۶. کاهش وزن را افزایش می‌دهد

نوشیدن منظم چای دارچین می‌تواند چربی‌های بدن به ویژه چربی‌ها شکمی را کاهش دهد. اگر به خوردن غذاهای شیرین علاقه دارید، خوردن یک فنجان چای دارچین می‌تواند چربی را کاهش دهد. این به خاطر وجود آنتی اکسیدان است که سموم بدن را دفع کرده و باعث شکسته شدن چربی‌ها می‌شود.

مطلب مرتبط : چای بابونه: ۴۰ خاصیت چای بابونه برای سلامتی، درمان و زیبایی

خواص چای دارچین ۷: عملکرد مغز را تقویت می‌کند

چای دارچین می‌تواند حافظه، هوشیاری و توانایی مغز را افزایش دهد. اگر در خانه یا محل کار احساس خستگی داشتید، نوشیدن چای دارچین می‌تواند در افزایش کارایی به شما کمک کند. نوشیدن چای دارچین می‌تواند ذهن شما را باز کند زیرا علائم استرس‌زا را رفع می‌کند. نوشیدن منظم چای دارچین، عملکرد مغز را افزایش داده که باعث باهوش‌ترو هوشیار‌تر شدن شما شده و کارایی شما را افزایش می‌دهد. ثابت شده که مصرف دارچین می‌تواند مهارت‌های شناختی و عملی را بالا ببرد.

خواص چای دارچین

خواص چای دارچین ۸: گردش خون را افزایش می‌دهد

دارچین در گردش خون مناسب نقش دارد. دارچین حاوی ترکیبات ضد انعقاد خون است که باعث جریان مناسب خون می‌شود. این از سلامت قلب نیز محافظت می‌کند زیرا لخته خون می‌تواند باعث سکته و حمله‌های قلبی شود. هنگامی که خون، گردش مناسبی داشته باشد، وضعیت قلب تثبیت می‌شود.

۹. مشکلات قلبی را رفع می‌کند

علاوه بر این‌که دارچین می‌تواند گردش خون را افزایش داده و به سلامت قلب کمک کند، مصرف آن می‌تواند جلوی پیشرفت مشکلات قلبی را نیز بگیرد. دارچین، سرشار از منگنز است که نقش مهمی در رشد و حفظ بافت همبند دارد.

مطالب مرتبط : خواص چای سفید: ۱۷ خاصیت شگفت انگیز چای سفید

۱۰. خطر سرطان روده بزرگ و گردن رحم را کاش می‌دهد

به دلیل توانایی در کاهش قند خون، دارچین باعث بهبود ضعیت روده بزرگ نیز می‌شود. چای دارچین، علاوه بر کاهش خطر سرطان روده بزرگ از دیگر اختلالات روده بزرگ مانند ملانوما و لنفوم نیز جلوگیری می‌کند. اگر به این مشکلات روده بزرگ دچارید، به نوشیدن یک فنجان چای دارچین عادت کنید زیرا می‌تواند باعث بهبود بیماری شما شود.

۱۱. قاعدگی دردناک را تسکین می‌دهد

اکثر زنان در زمان قاعدگی دچار قادگی دردناک می‌شوند. درد ناشی از آن بسیار شدید و آزاردهنده است. دوره پریودی به خودی خود آزاردهنده است و اگر درد نیز به آن اضافه شود بدتر می‌شود. نوشیدن چای دارچین تاثیری فوری بر کاهش درد قاعدگی دارد.

خواص چای دارچین ۱۲: دهان را خوشبو می‌کند

نوشیدن چای دارچین، دهان را خوشبو و تمیز می‌کند. دارچین می‌تواند با کشتن باکتری‌های عامل بوی بد دهان، پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه، سلامت دهان را افزایش دهد. دارچین، خواص ضد باکتری و ضد قارچی قوی دارد که دهان را سالم و تمیز نگه می‌دارد. اگر می‌خواهید دهان خود را تمیز و بهداشتی کنید، نوشیدن چای دارچین به شما کمک می‌کند.

خواص چای سیاه: ۳۱ فایده چای سیاه برای سلامتی، پوست و مو + مضرات

۱۳. سرماخوردگی را درمان می کند

همانطور که می دانی دارچین یک گیاه دارویی گرم‌کننده است که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزای شایع استفاده می‌شود. با اضافه کردن دارچین به چای روزانه تان یک داروی بسیار عالی برای سرماخوردگی تهیه کنید. برای دست یافتن به بهترین نتیجه‌ی ممکن، چای دارچین را دو بار در روز به مدت سه روز مصرف کنید.

۱۴. با عفونت ها و باکتری های بدن مبارزه می کند

چای دارچین می‌تواند با ویروس‌هایی که موجب آنفولانزا و سرماخوردگی می‌شوند، مبارزه کند. دم کردن این ادویه و وجودش در چای شما همچنین مانع از رشد باکتری‌هایی می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد عفونت ادراری و اشریشیا کلی (E.coli) شوند. دارچین به عنوان یک مبارز علیه عفونت‌هایی نظیر عفونت قارچی کاندیدا به خوبی شناخته شده‌است. زمانی که شما چای دارچین را به صورت منظم بنوشید، می‌توانید با آنفولانزای معده و تعدادی از عفونت‌های بیمارستانی که توسط یک ویروس یا باکتری ایجاد می‌شوند، مبارزه کنید.

مطلب مرتبط : خواص چای سبز: ۳۰ فایده چای سبز برای سلامتی،‌لاغری، زیبایی و درمان

خواص چای دارچین ۱۵: از التهاب مزمن جلوگیری میکند

دارچین به خاطر خواص ضد التهابی‌اش به خوبی شناخته شده‌است. التهاب مزمن به تعداد زیادی از بیماری‌های خطرناک و بیماری‌هایی مانند بیماری کرون، بیماری پارکینسون، آلزایمر، پوکی استخوان، چاقی، ناباروری، و غیره منجر می‌شود. چای دارچین راه خوشمزه‌ای برای مبارزه با تورم و حفاظت از بدن‌تان در مقابل عواملی است که می‌تواند موجب بروز این مشکلات کشنده باشند.

۱۶. حافظه و هشیاری را بهبود و ارتقا می دهد

با توجه به پژوهش‌ها، از خواص دارچین این است که احتمالا اثر مثبتی بر شناخت، هوشیاری و حافظه دارد. یادآوری خاطره و زمان واکنش را می‌توان با مصرف دارچین بهبود داد. اگر شما بیش از حد کار می‌کنید، نوشیدن یک فنجان چای دارچین می‌تواند به شما کمک کند آرام بمانید و همچنان متمرکز باشید. هرچند تحقیقات بیشتری برای اثبات این مطلب مورد نیاز است، اما نوشیدن کمی چای آرامش‌بخش دارچین آسیبی به شما نخواهد رساند زمانی که لازم است هشیار و متمرکز باشید.

خواص چای دارچین

۱۷. نارسایی کلیه را درمان می کند

دارچین به علت توانایی فوق‌العاده‌ای که برای تنظیم سطح گلوکز در بدن دارد، یکی از داروهای خانگی برای نارسایی کلیه و بیماری است. افزودن دارچین به چای می‌تواند به کنترل گلوکز کمک کند و از شما در برابر اختلالات قند خون محافظت کند. گلوکز بیش از حد می‌تواند خطر ابتلا به دیابت و نارسایی کلیه را افزایش دهد.

این ممکن است خبر خوبی برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیه و بیماری‌های کلیوی باشد. هیچ کس نمی‌تواند در برابر عطر و طعم فوق‌العاده‌ی خوراکی‌های دارچینی مقاومت کند. چای دارچینی شما می تواند شفا دهنده دردها و بیماری هایتان باشد.

خواص چای ارل گری: ۲۸ برترین فواید چای ارل گری (# ۲۲ معرکه است)

۱۸. آفت دهان را درمان میکند

استفاده روزانه دو فنجان چای دارچین می‌تواند قارچی را که باعث عفونت دهان می‌شود از بین ببرد زیرا دارچین حاوی خواص ضد قارچی و ضدعفونی‌کننده‌ی قوی است که می‌تواند از رشد کاندیدا آلبیکانس جلوگیری کند. علاوه بر این، خواص ضد قارچی و اثرات دارویی دارچین می‌تواند با کاندیدا آلبیکانس مبارزه کند.

مواد لازم برای تهیه چای دارچین

در ایران مرسوم است که چای دارچین با چای سیاه درست می شود.با این حال شما می توانید به شیوه ی زیر یک چای دارچین هندی خوب را درست کنید. به هر حال همیشه می توانید چای سیاه را به این چای اضافه کنید. این دستور برای یک چای دارچین یک نفری است. اگر خواستید برای تعداد بیشتری چای درست کنید کافی است مقادیر زیر را در تعداد مورد نظر ضرب کنید.

– نصف قاشق چایخوری پودر دارچین (یا یک تکه چوب دارچین)
– یک و نیم فنجان آب( یا چای سیاه)
– یک قاشق چایخوری آب لیمو

روش استفاده از محصول

– یک و نیم فنجان آب را بحوشانید( یا چای سیاه را به همین میزان آماده کنید)
– یک تکه دارچین یا نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را به آب جوش ( چای) اضافه کنید.
– اجازه بدهید دست کم به مدت ۵ دقیقه روی حرارت کم دم بکشد.
– شعله را خاموش و چای را صاف کنید.
– یک قاشق چایخوری آب لیمو را به چای اضافه کنید.
– چای دارچین آماده است و شما می توانید از خواص چای دارچین لذت ببرید.


Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *