۳۱ فروردین, ۱۴۰۳
دسته‌بندی نشده

۹ راهکار و دستور ضروری طب سنتی برای روزه داران

۹ راهکار و دستور ضروری برای روزه داران:

ماه مبارک رمضان فرصتی برای رشد و اعتلاء روح است البته لازمه این اعتلاء ایجاد ظرفیت مناسب در پیکر آدمی است.

طب حکیمانه اسلامی -ایرانی برای حسن روزه داری و تقویت پیکر آآدمی الگوی متناسب با هر طبعی را دارد و ضمن ارائه یک الگوی یک نواخت برای همگان با تکیه بر مزاج شناسی و به تناسب طبع هر کسی دستورهای ویژه ای دارد،در ادامه تدابیر عمومی را به اختصار توضیح می دهییم.

۱-سحری مقوی و با طبع گرم بخورید :از سحر کم نگذارید ،متاًسفانه در روزگار ما به دلیل افطاری دادن افطاری ها مقوی شده و درمقابل سحری خوردن به حاشیه رفته است.اگر فرصت کافی برای پخت و پز سحری ندارید نترسید اما نان و پنیر یا نان و ماست هم نخورید که قوت ندارد ،برای سحری آماده و ساده ارده شیره یا خرما با نان یا بادام یا نخود چی و کشمش خوراک مقوی و پرانرژی هستند و تا افطار قوت لازم را به شما می دهند ،اگر فرصت پختن دارید آبگوشت فسنجان ،کله پاچه،قرمه سبزی ،قیمه،حلیم و …هم نخورید.

۲- سحری را زود بخورید

تا می توانید بکوشید حداقل نیم ساعت بین سحری خوردن و اذان صبح فاصله داشته باشید تا هم به نیایش سحرگاهی برسید و هم فرصتی خوبی برای نوشیدن و بستن راه عطش ،زیرا خوراکی هایی که ما پیشنهاد میدهیم اسباب تشنگی را تقویت می کند بهتر است فاصله خوردن و نوشیدن از جمله سحر گاه آن قدر باشد که هضم اول پایان یابد و کار معده تمام شود و با ریختن آب خنک یا نوشیدن با طبع سرد معده آسیب نبیند.

۳-کم ولی خوب بنوشید

این اشتباه است که برای پرهیز از عطش باید زیاد آب بخورید،بهتر است با آب اندکی آبلیمو یا سرکه میل کنید اگر تخم شربتی دارید اندکی با ریحون یا خاکشیر میل کنید.آب سرد ویخ پس از غذاای چرب نخورید چون ممکن طول عمر کبد را بکاهد.

۴-بدون نوشیدن عطش را درمان کنید!

اگر در طول روز گرفتار عطش شدید ذکر شدید لااله الا الله از عطش شما کم می کند.

۵-بدون خوردن گرسنگی را کم کنید!

یاد گرسنگی روز رستاخیز شما را درتحمل گرسنگی روزه ماه رمضان یاری می کند.

۶-تحرک را کم کنید

در طول ماه مبارک رممضان تحرک را کم کنید تا سلولهای بدن نیاز به آب و غذا مضاعف نداشته باشند مخصوصاً تحرک شدید که موجب تعریق می شود.

۷-جورواجور خوری نکنید

از مصائب افطاری دادن در روزگارما پیشکش کردن انواع غذا های رنگارنگ است در حالی که جورواجور خوری بلای روزه دار اسشت.

۸-افطاری ساده بدهید

مصرف افطاری ساده باعث زود هضم شدن غذا بدون دغدغه سبب خواب راحت ومی شود خوراکی های متنوع تناول کنید و به معده خود بین افطاری و شام یک زمانی دهید.

۹-با سردخوری افطاری نکنید.

نوشیدن آب یخ، خورردن ماست یا سالاد یا هندوانه یا خیار یعنی تحمیل سردی شدید بر معده گرسنه برای اینکه از دستگاه گوارشی خود به سبب تحمل چند ساعت گرسنگی تثقدیر کنید.

۹ راهکار و دستور ضروری طب سنتی برای روزه دار

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *