افراد موفق برای حفظ اعتمادبهنفس خود چه میکنند؟
در برخورد با بسیاری از اطرافیانتان یا هنگام گشتوگذار در شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی، شاید گاهی احساس کنید که همه اعتماد به نفس دارند بهغیراز شما. اما این احساس درست نیست. حتی موفقترین افراد هم ممکن است گاهی با کمبود اعتماد به نفس دستوپنجه نرم کنند. در چنین مواردی، وجه تمایز افراد موفق آن است که آنها با مشکلات مربوط به اعتمادبهنفس آشنا هستند و در برخورد با چنین وضعیتهایی راهکارهای مناسبی را در پیش میگیرند. همراه ما باشید. در این مطلب میخواهیم با این راهکارها بیشتر آشنا شویم.
افراد موفق از علت عدم اعتمادبهنفس خود آگاه هستند و بهسرعت آن را شناسایی میکنند. افراد موفق از خود واقعیشان فراری نیستند و یکی از عادتهای رفتاری آنها اعتمادبهنفس است.
احساس عدم اعتمادبهنفس از شایعترین احساساتی است که ممکن است به شما دست بدهد. همه افراد این احساس را تجربه میکنند و هیچکس از این احساس در امان نیست. مشکل عدم اعتمادبهنفس گاهی چنان حاد و شدید میشود که فرد همواره درگیر ایجاد اعتماد به نفس در خود است و این رفتار بههیچوجه نشانه خوبی نیست.
ما در دنیایی زندگی میکنیم که پر از تبلیغات پرزرقوبرق اما دروغین است و شبکههای اجتماعی آن پر از تصاویر لحظات شاد و بیدردسر دیگران است، این احساس که همه بهجز شما اعتمادبهنفس دارند کاملا قابل توجیه است. زمانی که به زندگی افراد موفق فکر کنید، این تبلیغات دروغین بیشتر نمایان میشوند. تصور بسیاری از ما این است که اعتمادبهنفس، خودبهخود، با رسیدن به سطح معینی از پول و ثروت، قدرت و اعتبار به وجود میآید. این باور اشتباه است. افراد موفق نیز به اندازه افراد عادی با مشکلات مربوط به اعتمابهنفس روبهرو میشوند. چون وقتی شما واقعا موفق هستید از دایره آسایش خود خارج میشوید و کارهایی انجام میدهید که ممکن است موجب هراس شما شوند و تمام این مسائل بهتدریج در شما عدم اعتمادبهنفس به وجود میآورند.
تفاوت افراد موفق با دیگران این است که آنها عادت دارند با مشکل عدم اعتمادبهنفس روبهرو شوند و به همین دلیل، برای غلبه بر این مشکل، آمادگی بیشتری در مدیریت اوضاع و بهکارگیری ابزارهای در دسترس دارند. در این مقاله، برخی از این استراتژیها و ابزارها را معرفی میکنیم. شما هم میتوانید در مواقعی که اعتمادبهنفس ندارید، با الگوبرداری از افراد موفق، از این راهکارها کمک بگیرید.
۱. از علل عدم اعتمادبهنفس خود آگاه هستند و خیلی سریع میتوانند علت اصلی را شناسایی کنند
بسیاری از افراد هنگامی که دچار میشوند نمیتوانند تشخیص دهند که دقیقا چهچیز باعث بروز این احساس در آنها شده است. اما افراد موفق بهخوبی علل کمبود یا عدم اعتمادبهنفس خود را میشناسند و زمانی که در چنین موقعیتهایی قرار میگیرند خیلی سریع علت را تشخیص میدهند. بهعنوانمثال، شخصی بهخوبی میداند زمانی که دیگران منظورش را بهدرستی متوجه نمیشوند او ناراحت میشود. بنابراین، بهجای اینکه اجازه دهد احساسات منفی ساعتها یا حتی روزها او را رنج دهند، بهسرعت علت را تشخیص میدهد و به این نتیجه میرسد که بیتوجهی بقیه چیزی از ارزش واقعی او کم نخواهد کرد. پس در عرض ۱۰ دقیقه اعتمادبهنفس و انرژی خود را بازمییابد و به حالت عادی برمیگردد.
راهکار
برای شناخت هرچه بهتر احساسات خود و راهکارهای رویارویی با آن از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
۲. در موقعیتی که آدابورسوم آنها را وادار میکند که خودشان نباشند، مقاومت میکنند
زمانهایی که موقعیت شما را مجبور میکند خودتان نباشید، اعتمادبهنفس شما کم میشود و خودتان را گم میکنید. افراد موفق به این آسانیها تابع موقعیت و رسوم رایج نمیشوند. بهعنوانمثال، گاهی برای پذیرفتهشدن در یک جمع، مجبور میشوید کارهایی را انجام دهید که از خود واقعی شما فاصله دارد. شاید بسیاری از شما این احساس ناخوشایند را تجربه کرده باشید. هرچه بیشتر خودتان را بشناسید و به آنچه هستید ایمان داشته باشید، با اعتمادبهنفس بیشتری از گروهها یا موقعیتهایی که خود واقعی شما را نمیخواهند و آن را بیارزش میشمارند فاصله میگیرید.
اعتماد به نفس نقش تعیینکنندهای در زندگی هر فرد دارد. چالشها مانند بارانِ شهابسنگ یکی پس از دیگری بر روی سَرمان میریزند و «اعتماد به نفس» تنها سایهبان ماست. افراد موفق بخش بزرگی از موفقیتشان را مدیون اعتماد به نفسشان هستند. موفقیت و اعتماد به نفس رابطهی مستقیمی دارند. ممکن است فردی بهتازگی به شرکتی که در آن کار میکنید پیوسته باشد، ولی در همین زمان کوتاه به لطفِ اعتماد به نفس بالایش، اعتبار زیادی کسب کرده باشد. بسیاری از کارآفرینان موفق، به کمک اعتماد به نفسشان ایدههای انقلابی خود را که از دیدِ دیگران غیرممکن و حتی احمقانه بودند، عملی کردهاند.
برای داشتن اعتماد به نفس لازم نیست آدم بینظیری باشید، تنها کافی است که از خودتان راضی باشید. اعتماد به نفس همان صدای درون سرتان است که میگوید: «همه چیز درست میشه، تو میتونی.»
حال نگاهی میاندازیم به ۸ روشی که میتواند اعتماد به نفستان را بالا ببرد و شما را به موفقیت نزدیکتر کند.
۱. خودباوری داشته باشید
افراد با اعتماد به نفس باور دارند که میتوانند کارهای دشوار را انجام بدهند. آنها برای انجام کارها، داشتن مدرک یا تحصیلات دانشگاهی را ضروری نمیدانند، بلکه تلاش میکنند و باور دارند که موفق میشوند.
۲. شرایط بد را مدیریت کنید
افراد با اعتماد به نفس هنگام بروز مشکلات به جای بدوبیراه گفتن به زمین و زمان، تلاش میکنند شرایط را مدیریت کنند. آنها به جای شکایت از چالشها و مشکلاتی که برایشان پیش آمده است، تلاش میکنند مشکلات را پشت سر بگذارند و آمادهی مواجهه با چالشهای بعدی شوند.
اتفاقات ناخوشایند برای همهی ما پیش میآیند. باید تلاش کنید تا از تکرار این اتفاقات جلوگیری کنید و اجازه ندهید که این اتفاقاتِ بد، سایر فعالیتهایتان را هم تحت تأثیر قرار بدهد.
۳. تسلیم نشوید
هیچ چیز باارزشی، آسان بهدست نمیآید. اگر میخواهید فردِ با اعتماد به نفسی باشید، باید غبار شکست را از خود بتکانید و مسیرتان را ادامه بدهید.
وقتی تمام اطرافیانتان معتقدند ایدهی شما احمقانه است، شما باید تنها کسی باشید که به خودتان ایمان دارید، درست مانند ایلان ماسک که با وجود مشکلات و چالشهای موجود، تسلا را ساخت. افراد با اعتماد به نفس سعی میکنند دید مثبتی به زندگی داشته باشند تا در دام مشکلات و ناامیدیها گرفتار نشوند. آنها میدانند حتی اگر استراتژیهای فعلیشان به موفقیت نرسد، میتواند درسهایی