بعد از مرگ ملکه انگلیس چه اتفاقهایی خواهد افتاد؟/از چگونگی اعلام خبر تا نحوه تشییع
خبرها حاکی از آن است که ملکه انگلستان در لحظات پایانی عمرش به سر میبرد و بریتانیا قرار است با ملکه الیزابت دوم به عنوان پرقدمتترین مقام سلطنتی خود به زودی وداع کند. اما بعد از مرگ ملکه اوضاع چگونه خواهد شد؟
ملکه ۹۶ساله اتحادیه پادشاهی بریتانیا، پیرترین مقام سلطنتی جهان که عنوان طولانیترین دوران سلطنت بریتانیا را هم به خود اختصاص داده است و در حال حاضر در کاخ تابستانی خود در «بلمور» به سر میبرد احتمالا در اسکاتلند دار فانی را وداع خواهد گفت، پس از اعلام درگذشت او، جسدش را به «ادینبورگ» منتقل میکنند و سپس برای مراسم تشییع به کلیسای جامع «سنت گیلز» برده خواهد شد و از آنجا به لندن منتقل میشود. اما بعد از درگذشت او چه اتفاقهایی قرار است بیافتد؟
خبر چطور اعلام میشود؟
پس از درگذشت ملکه، که با اسم رمز « پل لندن افتاد» اعلام خواهد شد، دبیر خصوصی ملکه، سر ادوارد یانگ، مسئول خواهد بود تا قبل از ارسال پیام درگذشت ملکه به ۱۵ کشور دیگری که ملکه در آنها به صورت رسمی رییس دولت است و بقیه ۳۶ کشور مشترک المنافع اتحادیه پادشاهی بریتانیا، نخست وزیر بریتانیا را از این خبر مطلع کند؛ البته در شرایط فعلی احتمالا این خبر بدون طی شدن این تشریفات در یک لحظه در تمام دنیا منتشر خواهد شد اما به هر حال!
اگر مساله انتشار خبر از رسانهها را در نظر نگیریم، به صورت نمایشی قرار است مردم با انتشار یک اعلامیه روی دروازههای کاخ باکینگهام از درگذشت ملکه مطلع شوند. علاوه بر این، همزمان با اعلام خبر درگذشت ملکه تمام کارکنان کاخها و ساختمانهای سلطنتی، یک بازوبند مشکی روی بازوی چپ خود خواهند بست.
پس از طی این تشریفات، تازه زمان آن میرسد که مرگ به صورت رسمی به رسانهها اعلام شود، برای این منظور بیانیهای برای انجمن مطبوعات بریتانیا و سایر خبرگزاریها ارسال خواهد شد. در این مرحله شبکههای تلویزیونی برنامههای معمولی خود را برای اعلام رسمی خبر فوت ملکه قطع خواهند کرد، گویندگان اخبار، درگذشت ملکه را با کت و شلوار و کروات سیاه گزارش خواهند کرد.
در ITV و Sky، اتاقهای خبر برای سالها از کلمه رمز «خانم رابینسون» برای اشاره به مرگ ملکه استفاده میکردند؛ زمانی که این خبر به صورت رسمی اعلام شود، خبرگزاریها متنهایی که از قبل در مورد زندگی، سلطنت و میراث ملکه آمده کردهاند را منتشر می کنند. رسانههای مهم جهان در مورد این که این خبر را از کجا گزارش کنند، قبلا برنامه ریزی کردهاند.
به محض مرگ ملکه الیزابت دوم، شاهزاده چارلز که اکنون ۷۳ سال سن دارد پادشاه میشود. انتظار میرود نامی که او برای خودش انتخاب خواهد کرد، شاه چارلز سوم باشد. در این مرحله، جلسه شورای الحاق در کاخ سنت جیمز برگزار خواهد شد و تشریفات انتقال سلطنت آغاز خواهد شد. پرنس چارلز یک روز پس از مرگ ملکه و پس از اینکه خواهران و برادرانش به طور تشریفاتی دست او را بوسیدند، پادشاه نامیده میشود. چارلز سپس از اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز بازدید خواهد کرد و اولین سخنرانی او به عنوان پادشاه در کاخ سنت جیمز انجام خواهد شد.
تاجگذاری پادشاه چارلز سوم چند ماه پس از مراسم خاکسپاری برنامهریزی میشود و عنوان شاهزاده ولز، ولی عهد اتحادیه پادشاهی به شاهزاده ویلیام منتقل میشود.
چارلز سوم، فرزند ۷۳ ساله ملکه الیزابت دوم اولین سخنرانی خود را به عنوان پادشاه در کلیسای سنت جیمز ارایه خواهد کرد
ملکه چگونه تشییع خواهد شد؟
ده روز بین مرگ ملکه و تشییع جنازه او فاصله خواهد داشت، در این مدت جسد او در کاخ باکینگهام باقی میماند تا خانواده بتوانند با او وداع کنند. سپس جسد ملکه را به سالن وست مینستر منتقل میکنند تا مردم برای ادای احترام به او جمع شوند. در روز دهم، جسد ملکه برای تشییع جنازه به ابی وست مینستر منتقل خواهد شد. مراسم تشییع جنازه با حضور مقامات دولتی از سراسر جهان و با هماهنگی نیروهای مسلح و دولت برگزار خواهد شد.
پس از مرگ ملکه چه کسی پادشاه انگلیس میشود؟
گمانهزنیها حاکی از احتمال کنارهگیری پسر ارشد ملکه به نفع سلطنت شاهزاده ویلیام است.