دسته‌بندی نشده

خواص زیره سبز و سیاه چیست؟

زیره یک دانه و ادویه قدیمی است که قرن‌هاست به دلیل خواص دارویی و طعم خوشمزه آن استفاده می‌شود. غیر از دانه زیره و پودر آسیاب شده آن، اسانس زیره نیز به دلیل عطر قوی در دستور پخت غذاها استفاده می‌شود. هم دانه زیره و هم اسانس آن حاوی مواد مغذی مهمی هستند که می‌توانند به حفظ سلامتی شما کمک کنند. امروزه، زیره سبز با طیف وسیعی از فواید، جای خود را در دنیای سلامت و تندرستی گذاشته است. در این مقاله شما را با معتبرترین خواص زیره برای سلامتی آشنا خواهیم کرد.

ارزش غذایی زیره سبز

دانه‌های زیره منبع خوبی از آهن، منگنز، منیزیم، کلسیم و فسفر هستند. سایر ویتامین‌های موجود در زیره شامل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین B6 است. همچنین این ماده با ارزش حاوی مواد معدنی مانند مس، روی و پتاسیم است. علاوه بر این، چربی‌های اشباع شده، سدیم و کلسترول آن نیز بسیار کم است.

با مصرف زیره سبز می‌توانید به هضم بهتر غذا کمک کنید و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت نمایید

با مصرف زیره سبز می‌توانید به هضم بهتر غذا کمک کنید و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت نمایید

خواص زیره برای سلامتی

در حالی که بسیاری از آشپزها از زیره برای طعم دادن به غذاها استفاده می‌کنند، برخی دیگر از زیره برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله گاز، نفخ و اسهال استفاده می‌کنند. این ادویه گاهی به صورت خوراکی و به عنوان محرک یا تقویت کننده میل جنسی استفاده می‌شود. برخی دیگر از زیره برای تحریک جریان قاعدگی یا درمان قولنج در نوزادان استفاده می‌کنند. اجازه دهید برخی از مهم‌ترین خواص زیره را با جزئیات بررسی کنیم:

۱. زیره سرشار از آنتی اکسیدان است

دانه‌های زیره حاوی ترکیبات گیاهی بی‌شماری مانند فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، فنل‌ها و موارد مشابه هستند که به دلیل فواید بالقوه‌شان برای سلامتی شناخته شده‌اند. این آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش آسیب وارد شده به بدن توسط رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند، که باعث استرس اکسیداتیو می‌شود که می‌تواند به طور جدی منجر به انسداد قلب، دیابت و سایر بیماری‌ها شود.

۲. زیره به تنظیم هضم کمک می‌کند

یکی از برجسته‌ترین خواص زیره کاهش مشکلات گوارشی است. دانه‌های زیره ضدعفونی ‌کننده هستند، به این معنی که شما را از مشکلات گاز خلاص می‌کند. دانه‌های زیره حتی حاوی مقدار زیادی منیزیم و سدیم است که به هضم غذا کمک می‌کند و در صورت مصرف با آب گرم، درد زخم معده و مشکلات گوارشی را تسکین می‌دهد.

۳. زیره غنی از آهن است

زیره منبع خوبی از آهن است، یک ماده معدنی که به افزایش سطح هموگلوبین، بهبود جریان خون و همچنین ترویج چرخه قاعدگی سالم کمک می‌کند. زیره سبز حاوی ۶۶ میلی‌گرم آهن در هر ۱۰۰ گرم است که تقریباً ۵ برابر نیاز روزانه به آهن برای یک انسان بالغ است. زیره غنی از آهن می‌تواند یک مکمل مغذی در رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به کم خونی باشد. یکی از مهم‌ترین خواص زیره کمک به تسکین علائم کم‌خونی مانند خستگی، اضطراب و اختلالات شناختی است.

۴. زیره ایمنی را تقویت می‌کند

مصرف خوراکی زیره می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند. مواد مغذی کلیدی موجود در زیره از جمله آهن، روغن‌های ضروری، ویتامین C و ویتامین A به چندین روش به تقویت سیستم ایمنی بدن ما کمک می‌کند. ویتامین C یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌هایی است که عملکرد و فعالیت گلبول‌های سفید را تحریک می‌کند. همچنین به خنثی‌کردن رادیکال‌های آزاد که منجر به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند کمک می‌کند.

۵. زیره اختلالات تنفسی را برطرف می‌کند

وجود کافئین (یک عامل محرک) و روغن‌های ضروری معطر (ضدعفونی‌کننده‌ها) زیره را به ترکیبی ایده‌آل ضد احتقان برای اختلالات تنفسی مانند آسم و برونشیت تبدیل می‌کند. زیره حتی به عنوان خلط‌آور عمل کند، به این معنی که خلط و مخاط انباشته شده در مجاری تنفسی را شل می‌کند و از طریق عطسه یا سرفه و تف کردن، از بین بردن آنها از سیستم راحت‌تر می‌شود. یکی از مهم‌ترین خواص زیره از بین بردن هرچه بیشتر مخاط و بلغم است که می‌تواند از تشکیل مواد اضافی جلوگیری کرده و به بهبود شرایط اولیه که منجر به تشکیل آن در وهله اول شده است، کمک کند.

۶. زیره در مراقبت از پوست کمک می‌کند

زیره به دلیل خواص ضدعفونی کنندگی و ضد قارچی که دارد می‌تواند به محافظت از پوست در برابر عفونت‌های قارچی و میکروبی کمک کند. همچنین به کاهش علائم پیری زودرس مانند چین و چروک، لکه‌های پیری و افتادگی پوست کمک می‌کند. این خواص زیره می‌تواند به دلیل وجود ویتامین E باشد که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند.

۷. زیره خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد

زیره حاوی فلاونوئیدها و سایر مواد مغذی ضروری است که نتایج امیدوارکننده‌ای را در مدیریت و کاهش خطر دیابت نشان داده‌اند، از این رو به مبارزه با اثرات طولانی مدت دیابت کمک می‌کند. دیابت از طریق چیزی که به عنوان محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته شناخته می‌شود، بر سلول‌های بدن تأثیر می‌گذارد. هنگامی که سطح قند خون در بدن برای مدت طولانی بالا بماند، همان‌طور که معمولاً در دیابت وجود دارد، این محصولات به طور خودکار در جریان خون تولید می‌شوند. بنابراین، گنجاندن دانه‌های زیره در رژیم غذایی می‌تواند در تنظیم سطح قند خون مفید باشد.

۸. زیره به پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا کمک می‌کند

خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی زیره به مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از غذا کمک می‌کند. همچنین به عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل کند. اجزای کارواکرول و تیمول موجود در زیره از سلامت روده در برابر هر نوع عفونت قارچی یا باکتریایی محافظت می‌کند. زیره در هنگام هضم ماده‌ای به نام مگالومایسین آزاد می‌کند که گفته می‌شود خواص ضد باکتریایی و قارچی دارد.

 

 

 

رسوب کلسترول بد (LDL) در رگ‌ها می‌تواند باعث بروز گرفتگی عروق و حتی سکته قلبی شود

۹. زیره به کاهش کلسترول کمک می‌کند

یکی از خواص زیره کاهش چربی خون است که به کنترل سطوح بالای کلسترول در بدن و حفظ سلامت قلب کمک می‌کند. یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۶ توسط محققان ایرانی نشان می‌دهد که مصرف ۷۵ میلی‌گرم زیره دو بار در روز به مدت بیش از ۸ هفته به کاهش سطح کلسترول بد و وزن بدن کمک کند.

۱۰. زیره به افزایش تراکم استخوان کمک می‌کند

افرادی که به دنبال غذاهای حاوی کلسیم برای ساختن استخوان‌های سالم هستند، زیره را در نظر بگیرند. کلسیم موجود در زیره می‌تواند در افزایش تراکم استخوان مفید باشد و در نتیجه شروع پوکی استخوان را به تأخیر بیندازد.

۱۱. زیره به تسکین التهاب کمک کند

عصاره زیره حاوی خواص ضد التهابی است که به تسکین التهاب، که علت اصلی چندین بیماری مزمن است، کمک می‌کند. ترکیبات گیاهی موجود در دانه‌ها و عصاره‌های زیره به مهار سطوح یک نشانگر التهابی غالب به نام NF-kappaB کمک کند.

۱۲. زیره باعث افزایش شیردهی می‌شود

از آنجایی که زیره سرشار از آهن است، برای مادران شیرده یا زنان باردار و همچنین برای زنانی که در دوره قاعدگی هستند مفید است. علاوه بر این، درباره خواص زیره گفته می‌شود که به دلیل وجود تیمول به تسکین و افزایش ترشح شیر در زنان شیرده کمک می‌کند. زیره دارای مقدار قابل توجهی کلسیم است که درصد زیادی از نیاز روزانه ما به کلسیم را تشکیل دهد. کلسیم یکی از اجزای مهم شیر است و از این رو برای مادران شیرده بسیار مفید است.

۱۳. زیره عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد

یک رژیم غذایی سالم روزانه متشکل از دانه‌ها یا عصاره‌های زیره به تحریک و فعال کردن سیستم عصبی مرکزی شما و همچنین به عملکرد مؤثرتر آن کمک می‌کند. مصرف روزانه عصاره زیره در افراد مسن به تقویت حافظه و کنترل بهتر بر اندام‌ها کمک می‌کند. بنابراین، زیره برای بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون مفید است. علاوه بر این، یکی از خواص زیره کمک به بدن برای مدیریت بهتر و حتی کاهش استرس است.

خواص زیره سیاه برای لاغری

بسیاری معتقد هستند بهترین خاصیت زیره سیاه کمک به لاغری است. برای بسیاری از افراد نوشیدن هر روز صبح ناشتا یک استکان دمنوش زیره یا عرق زیره برای لاغری بسیار موثر بوده است. از این رو نمی توان تاثیر زیره سیاه برای لاغری را نادیده گرفت.

چگونه از زیره استفاده کنیم؟

با توجه به طعم و عطر متمایز و خواص زیره، این دانه، زیره آسیاب شده یا روغن زیره به روش‌های مختلفی استفاده می‌شود، از جمله؛

کاربردهای آشپزی زیره

زیره به طور سنتی به عنوان ادویه به صورت دانه کامل یا پودر در آشپزی استفاده می‌شود.

  • زیره مخلوط با ماست

پودر زیره مخلوط با ماست می‌تواند تأثیر مثبتی بر سطح کلسترول خوب در بدن داشته باشد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ که شامل ۸۸ زن با وزن بالا بود، نشان داد که وقتی ۳ گرم زیره سبز را با ماست دو بار در روز به مدت سه ماه مصرف می‌کردند، سطح کلسترول خوب بیشتری نسبت به آنهایی داشتند که به شکل ساده ماست مصرف می‌کردند.

  • زیره مخلوط با عسل و فلفل

وقتی زیره آسیاب شده با عسل و فلفل مخلوط می‌شود، به عنوان یک ماده تقویت کننده جنسی عمل می‌کند. این معجون در بین اعراب بسیار رایج است.

  • دمنوش زیره

یک قاشق غذاخوری پودر زیره سبز را آسیاب کنید و در یک قوری به همراه آب مانند چای دم کنید. این دمنوش برای کاهش وزن و لاغری مفید است، همچنین موجب رفع نفخ در روده و معده می‌شود.

  • زیره مخلوط با پلو

دانه‌های زیره را هنگام دم کردن پلو، با پلو مخلوط کنید. بهتر است قبل از دم گذاشتن دانه‌های زیره را در مقداری آب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید.

زیره در محصولات مراقبت شخصی

روغن اسانس زیره که از دانه‌های زیره گرفته می‌شود، به عنوان رایحه در لوازم آرایشی مانند کرم‌ها، عطرها و لوسیون‌ها استفاده می‌شود.

زیره به عنوان عامل طعم دهنده

عرق زیره برای طعم دادن به نوشیدنی‌های الکلی و دسرها استفاده شود. یکی از خواص عرق زیره کمک به کاهش وزن است.

کاربردهای دارویی زیره

با توجه به خواص زیره، از دانه‌های زیره برای تولید داروهایی استفاده می‌شود که به درمان مشکلاتی مانند اسهال، قولنج، التهاب، اسپاسم روده و عضله و گاز کمک می‌کند.

سخن پایانی

ممکن است زیره فقط یک ادویه معمولی به نظر برسد، اما در واقع مزایای سلامتی قابل توجهی دارد. شاید برای شما هم شناخته‌شده‌ترین مزیت این دانه، خواص زیره برای لاغری باشد، اما زیره خواص شگفت‌انگیز زیادی دارد. در اینجا مزایا و خواص زیره برای سلامتی که باید در مورد آنها بدانید گردآوری شده است. برای خرید انواع مکمل‌های گیاهی و بدون عارضه می‌توانید به سایت داروخانه آنلاین دارودراگ، مراجعه کنید.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *