چگونه خوردن موز نارس از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند؟
تیمی در دانشگاههای نیوکاسل و لیدز ۱,۰۰۰ فرد مبتلا به سندرم لینچ را بررسی کردند که بیماری ژنتیکی ای است که خطر ابتلا به سرطان های خاص از جمله روده،تخمدان،معده،رحم و پانکراس را افزایش میدهد. آنها دریافتند دوز منظم روزانه مکمل نشاسته های مقاوم، معادل یک موز سبز، در طی دو سال، برخی از سرطان ها را تا دو سوم کاهش می دهد. اگرچه این مکمل بر سرطان روده تأثیر نمی گذارد، اما خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را در افراد کاهش می دهد.
نشاسته های مقاوم (RS) کربوهیدرات هایی هستند که هضم نشده از روده کوچک عبور می کنند و در روده بزرگ هضم یا تخمیر می شوند. آنها در غذاهای گیاهی از جمله لوبیا، جو، غلات صبحانه، برنج، ماکارونی پخته و خنک شده، نخود فرنگی و موز کمی نارس وجود دارند. نشاسته های مقاوم بخشی از فیبر غذایی را تشکیل می دهد که به کاهش خطر سرطان روده بزرگ و بسیاری از بیماری های غیر واگیر دیگر معروف است. اگرچه نشاسته های مقاوم در روده کوچک هضم نمی شود. در عوض، در روده بزرگ تخمیر می شوند و باکتری های خوب را تغذیه می کند.
پروفسور جان ماترز از دانشگاه نیوکاسل می گوید: «ما دریافتیم که نشاسته های مقاوم، طیف وسیعی از سرطان ها را تا ۶۰ درصد کاهش می دهند و اثر آن در قسمت بالایی روده آشکارتر بود.» این مکمل به ویژه در سرطان های مری، معده، مجاری صفرا، لوزالمعده و دوازدهه (نخستین قسمت روده کوچک) موثر بود. پروفسور ماترز افزود: «این نتیجه مهم است، چراکه تشخیص سرطان های دستگاه گوارش فوقانی دشوار است و اغلب زود تشخیص داده نمی شوند.»
مشخص شد که تأثیر این مکمل یک دهه پس از قطع مصرف آن توسط بیمار نیز همچنان ماندگار است. محققان در حال برنامه ریزی برای پیگیری ده ساله این مکمل هستند و به دنبال بررسی نتیجه آن به همراه تحقیقات بیشتری در مورد نقش آسپرین که می تواند در کاهش سرطان روده بزرگ تاثیر داشته باشد. تحقیقات قبلی که به عنوان بخشی از همان کارآزمایی منتشر شده بود، نشان داد که آسپرین سرطان روده بزرگ را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.
منبع:روزیاتو