پزشکی روانشناسی

۸ بیماری که تعادل بدن را به هم می زنند

اگر بدن تعادل نداشته باشد، عملا حرکتی نخواهد داشت. تصورش را کنید که یک جا نشسته یا ایستاده اید، اما گویی دنیا دور سرتان می چرخد و تعادل تان در حال به هم خوردن است. در این صورت احتمال اینکه بیافتید، خیلی زیاد است.


سرگیجه

 

بدن ما بدون اینکه خودمان متوجه باشیم، از اعضای مختلف مانند چشم ها، گوش داخلی، ماهیچه ها، مغز و اعصاب کمک می گیرد تا راه برویم، بنشینیم، بایستیم و خلاصه اینکه کارهای روزمره مان را انجام دهیم. اگر خدای نکرده به خاطر مشکلی این تعادل از بین برود، سرپا ایستادن غیرممکن خواهد بود.

 

درست است که با افزایش سن و به مرور زمان تعادل بدن دستخوش تغییراتی شده و کمتر می شود، اما مشکلات و بیماری های متعددی نیز هستند که روی تعادل بدن ما تاثیر می گذارند. در نتیجه فرقی نمی کند در چه سن و سالی هستید، با وجود این مشکلات امکان اینکه دچار سرگیجه و عدم تعادل بدنی شوید، زیاد است.

 

در این مطلب شما را با ۸ بیماری رایج که تعادل بدن را با مشکل مواجه می کنند بیشتر آشنا می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

۱- دیابت کنترل نشده

دیابت کنترل نشده طوفانی در تمامی اندام های بدن ایجاد می کند. اگر کسی از بیماری خود خبر نداشته باشد و آن را کنترل نکند، دچار مشکلاتی در بینایی، نارسایی کلیوی، آسیب های عصبی، اختلالات کلامی و عدم تعادل خواهد شد.

توجه داشته باشید که عدم تعادل معمولا نتیجه ی از دست دادن حس ها، آسیب های عصبی و جریان خون ناکافی به سمت پاها است.

متاسفانه دیابت کنترل نشده می تواند به طور جدی و خطرناکی به رگ های خونی و عصب ها آسیب بزند و همین مسئله نیز منجر به بروز مشکلات جدی در پاها می شود که حتی تا قطع پاها نیز پیش می رود.

 

 

۲- مشکلات گوش داخلی

استخوانچه های گوش در ناحیه کاسه چشم به هم متصل می شوند و حلزون شنوایی یعنی همان بافت استخوانی دالانی شکل در داخل گوش داخلی روی دید تاثیر گذاشته و تعادل بدن را حفظ می کند.

به گفته متخصصین بیماری های تعادلی دانشگاه اورگون در پورتلاند، به همین دلیل عفونت گوش می تواند باعث بروز سرگیجه و احساس عدم تعادل شود.

معمولا در افرادی که سرگیجه دارند، در قدم اول سلامت گوش شان بررسی می شود تا از عدم وجود هر نوع بیماری و عفونت اطمینان حاصل شود.

 

۳- میگرن

افرادی که به میگرن مبتلا هستند به خوبی می دانند که دردهای ناشی از این بیماری می تواند باعث بروز مشکل ماشین گرفتگی، اختلال دید و حتی برهم خوردن تعادل بدن شود.

مبتلایان به میگرن بیش از پیش نسبت به نور و صدا حساس می شوند و تحمل این شرایط برایشان دشوار است. زمانی که سیستم بینایی قادر نباشد از طریق مغز، به درستی محرک های بیرونی را دریافت و با آنها برخورد کند، مشکل سرگیجه بروز کرده و تعادل فرد به هم می خورد.

نتایج پژوهش هایی که در Journal of Vestibular Research به چاپ رسیده است نشان می دهد سرگیجه های ناشی از میگرن باعث به وجود آمدن انقباض شاهرگ و جریان خون کم به سمت مغز می شود.

این نوع سرگیجه ها مناطقی از مغز را مورد هدف قرار می دهند که وظیفه ی کنترل تعادل بدن را به عهده دارند. در نتیجه باعث عدم تعادل بدن می شوند.

 

درد پا

 

۴- دردها و بیماری های مربوط به پا

یکی از علل واضح عدم تعادل بدن به بیماری های پا مربوط می شود. مشکلات و ناراحتی های موجود در پاها مانند پینه، میخچه، خار پاشنه، پادرد و غیره می تواند روی ثبات فرد تاثیر گذاشته و خطر افتادن یا لیز خوردن را افزایش دهد.

در هر صورت، مشکل جزئی یا جدی در سلامت پاها روی تعادل فرد تاثیر منفی می گذارد.

 

 

۵- فشار خون پایین

افت فشار خون زمانی بروز می کند که فشار خون در عروق کم باشد و مغز به اندازه ی کافی اکسیژن دریافت نکند. این مسئله باعث می شود زمانی که فرد به یک باره و سریع از جای خود بلند می شود، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم و بیهوشی شود.

معمولا زمانی که فشار خون پایین تر از ۶۰ روی ۹۰ باشد گفته می شود فرد دچار مشکل فشار خون پایین است.

 

پارکینسون

 

۶- مشکلات عصبی

اختلال در سیستم عصبی می تواند باعث بروز مشکلات زیادی در تعادل بدن شود، به عنوان مثال افرادی که از بیماری هایی مانند ام اس یا پارکینسون رنج می برند، یا افرادی که سکته مغزی کرده اند و یا مبتلایان به آتروفی مخچه بیشتر در معرض عدم تعادل بدن قرار دارند.

این افراد معمولا کنترل درستی روی پاها و دست هایشان ندارند و به راحتی تعادلشان را از دست می دهند.

 

 

۷- مصرف برخی داروها

با وجود اینکه داروها برای درمان و مقابله با یک بیماری تجویز می شوند، اما حتما می دانید که اکثرشان عوارض جانبی دارند و تاثیر منفی روی تعادل بدن می گذارند.

توجه داشته باشید که برخی داروهای آرامبخش، داروهای ضدافسردگی، آنتی هیستامین ها و داروهای کنترل کننده فشار خون می توانند باعث بروز مشکلات بینایی، خواب آلودگی و سرگیجه شده و به گوش داخلی که مرکز حفظ تعادل بدن است آسیب برسانند.

پس بهتر است در مصرف این قبیل داروها احتیاط کرده و خودسرانه سراغ آنها نروید.

 

فشار خون بالا و چشم‌ها

 

۸- بیماری های چشمی

برخی از بیماری ها مانند دیابت می توانند آسیب جدی به بینایی زده و باعث بروز اختلالاتی در تعادل بدن شوند. اما باید بدانید که خود بیماری های چشمی نیز باعث بروز سرگیجه و عدم تعادل می شوند.

به عقیده متخصصان چشم، بررسی سالانه ی سلامت چشم برای تشخیص بیماری های احتمالی و پیشگیری از گسترش آنها مانند آب سیاه، آب مروارید و غیره لازم و ضروری است.

این بیماری ها روی درک ما از عمق و ارتفاع تاثیر منفی گذشته و سلامت بینایی را به خطر می اندازند. در بیشتر موارد تشخیص زودهنگام این بیماری های کمک زیادی در درمان آنها می کند.

درمان آب مروارید به بازیابی تعادل بدن کمک زیادی می کند.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *