۱۵نوشیدنی خنک و گوارا برای فصل تابستان
هیچچیزی نمیتواند دلچسبتر از نوشیدنیای خوشطعم و خنک در دل گرمای تابستان باشد. گرمای هوا و تعریق زیاد نیاز به مصرف نوشیدنیها را در این فصل افزایش میدهد. در بسیاری از دستورالعملها شکر وجود دارد. اگر بتوانید بهجای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید، خدمت بزرگی به سلامتتان کردهاید. در این مطلب، با ۱۵ نوشیدنی خنک برای فصل تابستان آشنا میشوید.
گزینههای زیادی برای تهیه نوشیدنی در فصل تابستان وجود دارد. میتوان از میوههای خانواده بِری (مانند تمشک و توتفرنگی)، میوههای خانواده ملون (مانند هندوانه و طالبی) و سایر میوههای خوشمزه برای درستکردن نوشیدنیها استفاده کرد. دستور تهیه انواع نوشیدنی تابستانی را در ادامه بخوانید.
۱. لیموناد
وقتی پای نوشیدنی خنک در میان باشد، شاید لیموناد یکی از آسانترین و معروفترینها باشد. لیموترش، آب و شکر همه چیزی است که برای تهیه این نوشیدنی خنک و بینظیر نیاز دارید.
تعداد سرو: برای ۴ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه لیموناد:
– آب ۳ عدد لیموترش؛
– ۱۴۰ گرم شکر؛
– ۱ لیتر آب گازدار یا آب سرد.
طرز تهیه لیموناد
- آب لیموترشها، شکر و نصف آب را در غذاساز بریزید و آنها را بهخوبی باهم ترکیب کنید؛
- ترکیبتان را با عبور از صافی در پارچ یا کاسهای بریزید؛
- از ترکیبتان در لیوان بریزید. روی آن آب، یخ و برشهای لیموترش ریخته و آن را سرو کنید.
۲. موهیتو
احتمالا موهیتو و لیموناد معروفترین نوشیدنیها در فهرست ما هستند. موهیتو شباهت بسیاری به لیموناد دارد و فقط وجود نعنا آن را از لیموناد متمایز میکند.
طرز تهیه موهیتو
- ابتدا بهکمک هاون یا هر وسیله مناسب دیگری برگهای نعنا را با شکر در کاسهای بکوبید تا عصاره نعنا خارج شود؛
- در هریک از ۲ لیوان مقداری یخ لهشده یا پوره یخ بریزید؛
- آب لیموترش را همراه با مخلوط نعنا و شکر در لیوانها بریزید؛
- روی موهیتو آب گازدار بریزید و آن را سرو کنید.
۳. لیموناد هندوانه
لیموناد هندوانه با وجود جذابیت بالا، بهسادگی قابلتهیه است. لیموناد هندوانه گزینهای خوب برای شروع مهمانیهای گرم تابستان است.
تعداد سرو: برای ۸ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۳۵ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه لیموناد هندوانه:
– ۱ هندوانه بزرگ یا ۲ هندوانه ریز؛
– ۲۵۰ میلیلیتر آب لیموترش؛
– ۱۰۰ گرم شکر؛
– ۱ لیتر آب گازدار؛
– ۱ لیموترش (که نازک برش بخورد)؛
– ۱ مشت نعنا؛
– پوره یخ.
طرز تهیه لیموناد هندوانه
- ابتدا هندوانه را نصف و قسمتهای داخلی آن را با قاشق خالی کنید (پوست هندوانه را میتوانید نگه دارید و نوشیدنیتان را پس از آمادهسازی در آن سرو کنید)؛
- هندوانهای که درآوردهاید را له کنید و آب لیموترش و شکر به آن بیفزایید؛
- حالا آب گازدار را به نوشیدنیتان بیفزایید؛
- میتوانید در پوست خالیشده هندوانه یا لیوانتان مقداری یخ اضافه کنید. سپس مخلوط بالا را در آن بریزید؛
- در انتها میتوانید لیموناد هندوانه را با چند برگ نعنا و برشهای لیموترش تزیین و سرو کنید.
۴. لیموناد هویج
ترکیب هویج و پرتقال به این نوشیدنی خنک رنگ و طعم فوقالعادهای میبخشد. شاید بهترین گزینه برای تکمیل این نوشیدنی لیموترش باشد تا با طعم ترش خود این نوشیدنی تابستانی را به بهترین حالت خود برساند.
تعداد سرو: برای ۶ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه لیموناد هویج:
– ۱۵۰ گرم هویج رندهشده؛
– آب ۵ لیموترش؛
– آب ۱ پرتقال؛
– ۱۵۰ گرم شکر؛
– آب گازدار؛
– چند برگ نعنا برای تزیین؛
– یخ.
طرز تهیه لیموناد هویج
- در کاسهای، هویج، آب لیموترش، آب پرتقال و شکر را ترکیب کنید؛
- کاسه را حداقل ۱ ساعت در یخچال بگذارید و گاهی آن را هم بزنید تا شکر بهخوبی حل شود؛
- روی پارچ، صافی قرار دهید و قسمتهای جامد نوشیدنیتان را با کمک صافی جدا کنید؛
- برای درستکردن لیموناد ۲۵ تا ۵۰ میلیلیتر (بسته به میزان شیرینی دلخواهتان) از مخلوطتان را در هر لیوان بریزید؛
- به آن یخ اضافه کنید و ۲۰۰ میلیلیتر آب گازدار روی آن بریزید و با چند برش لیموترش و نعنا سرو کنید.
۵. آیس تی آسان
مواد موردنیاز برای تهیه آیس تی آسان:
– ۶ عدد چای سبز یا سیاه کیسهای (یا چای دمی ازپیشآمادهشده)؛
– ۲ عدد لیموترش (یکی آب گرفته شود و دیگری نازک برشبخورد)؛
– ۲ قاشق غذاخوری شکر؛
– ۱ قاشق غذاخوری عسل (همراه مقداری برای زمان سرو)؛
– ۱ عدد پرتقال (که نازک برش بخورد)؛
– ۱ مشت نعنا؛
– یخ.
طرز تهیه آیس تی آسان
- چای کیسهای، شکر، عسل و ۱٫۵ لیتر آب را در پارچی بزرگ بریزید. بگذارید چای در پارچ باقی بماند تا طعمش خارج شود (حدود ۱۰ دقیقه)؛
- کیسههای چای را خارج کنید و دور بیندازید. بگذارید مخلوطتان قبل از سرو خنک شود؛
- در انتها در لیوان یخ ریخته و مخلوط آیس تی را روی آن بریزید. میتوانید در صورت تمایل و برای افزایش شیرینی، به نوشیدنیتان عسل بیشتری بیفزایید.
نکات
- اگر چای با آب سرد آماده نشد، میتوانید آن را ابتدا با آب داغ درست کنید و سایر مراحل را ادامه دهید؛
- اگر تمایلی به استفاده از چای کیسهای ندارید، میتوانید از چای دمی نیز استفاده کنید.
- بهتر است بهخاطر خواص بالای چای سبز، آیس تی را با چای سبز آماده کنید.
۶. نوشیدنی تمشک و سرکه سیب
شاید شنیدن نام سرکه سیب در نوشیدنی تابستانی کمی عجیب به نظر بیاید؛ ولی احتمالا بعد از امتحانکردن این نوشیدنی خنک این عجیببودن برایتان به تجربهای خوشمزه تبدیل میشود.
تعداد سرو: برای ۶ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه نوشیدنی تمشک و سرکه سیب:
– ۳۰۰ گرم تمشک؛
– ۷۵ میلیلیتر سرکه سیب؛
– ۵۰ گرم عسل؛
– ۱ مشت برگ نعنا؛
– ۷۵۰ میلیلیتر آب گازدار؛
– یخ.
طرز تهیه نوشیدنی تمشک و سرکه سیب
- نصف تمشکها را در کاسهای بزرگ بریزید و آنها را له کنید. روی تمشکها عسل بریزید و آن را هم بزنید. درپوشی روی کاسه گذاشته و بگذارید تمام شب در یخچال باقی بماند؛
- روز بعد سرکه سیب را به ترکیب تمشک اضافه کنید و آن را هم بزنید. مخلوط را از یک صافی رد کنید و محتویات صافشده را در پارچ بریزید؛
- مابقی تمشک، نعنا، آب گازدار و یخ را به نوشیدنیتان بیفزایید. آنها را هم بزنید تا بهخوبی باهم ترکیب شوند. سپس نوشیدنیتان را سرو کنید.
۷. آیس لته
بسیاری از طرفداران قهوه ترجیح میدهند در تابستان نوشیدنیشان را خنک میل کنند. گزینههای زیادی برای نوشیدنیهای پایه قهوه خنک وجود دارد. یکی از رایجترین و بهترین این گزینهها آیس لته است. البته برای تهیه اسپرسو در خانه باید دستگاه اسپرسوساز داشته باشید.
تعداد سرو: برای ۱ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه آیس لَته:
– ۲ شات اسپرسو (۶۰ میلیلیتر)؛
– ۲ قاشق چایخوری عسل یا شکر؛
– ۱۰۰ میلیلیتر شیر کامل؛
– یخ.
طرز تهیه آیس لته
- ابتدا اسپرسو داغ را با شکر یا عسل ترکیب کنید؛
- یخ و اسپرسوی شیرینشده را در لیوان بریزید؛
- شیر را روی آن بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند؛
- نوشیدنیتان را سرو کنید.
۸. لیموناد صورتی خانگی
انواع مختلفی از لیمونادهای رنگارنگ وجود دارد. این لیموناد محتوی تمشک است. تمشک از میوههای خانواده بری است که خاصیت آنتیاکسیدانی چشمگیری دارد.
تعداد سرو: برای ۶ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه لیموناد صورتی خانگی:
– ۱۴۰ گرم تمشک (بههمراه مقداری برای سرو)؛
– ۸ عدد لیموترش (بههمراه مقداری برای سرو)؛
– ۲۰۰ گرم شکر (بههمراه مقداری برای سرو)؛
– یخ (برای سرو).
طرز تهیه لیموناد صورتی خانگی
- مقداری از پوست لیموترشها را بهکمک رنده جدا کنید؛
- آب لیموترشها را بگیرید؛
- آب لیموترش را همراه با پوست رندهشده لیموترش، شکر و تمشک با ۱٫۲ لیتر آب در حال جوش ترکیب کنید؛
- بگذارید ترکیبتان خنک بشود. سپس بهکمک صافی، با فشاردادن قسمتهای جامد، بخش مایع نوشیدنی را در پارچ بریزید؛
- به نوشیدنی شکر بیفزایید و بگذارید در یخچال خنک شود؛
- هنگام سرو برشهای لیموترش، تمشک و مقداری یخ اضافه کنید و آن را سرو کنید.
۹. آب سیب با خیار و اسفناج
نوشیدنیهای سبز طرفداران خاص خود را دارند. یکی از بهترین نوشیدنیهای سبز برای تابستان همین آب سیب با خیار و اسفناج است.
تعداد سرو: برای ۱ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه آب سیب با خیار و اسفناج:
– ۱ عدد خیار خردشده؛
– ۱ ساقه بزرگ کرفس خردشده؛
– ۱ مشت اسفناج؛
– ۱۵۰ میلیلیتر آب سیب بدون شکر؛
– آب ۱ عدد لیموترش.
طرز تهیه آب سیب با خیار و اسفناج
- سبزیجات را در غذاساز بریزید و تا رسیدن به بافتی همگن ترکیب کنید؛
- نوشیدنی را در لیوان بریزید و سرو کنید.
۱۰. اسموتی کیوی و انبه و آناناس
کیوی و آناناس طعم خاص خود را دارند. وجود کیوی در این نوشیدنی خنک طعم خاصی به آن میبخشد که شاید برای عدهای جالب نباشد؛ اما قطعا طرفداران پروپاقرصی نیز پیدا خواهد کرد.
تعداد سرو: برای ۲ تا ۳ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه اسموتی کیوی و انبه و آناناس:
– ۳ عدد کیوی بدون پوست؛
– ۱ عدد انبه بدون پوست و هسته، بهصورت خردشده؛
– ۱ عدد موز برششده؛
– ۵۰۰ میلیلیتر آب آناناس.
طرز تهیه اسموتی کیوی و انبه و آناناس
- همه محتویات را در غذاساز بریزید و آنها را تا رسیدن به بافت همگن و نرم ترکیب کنید؛
- محتویات را از غذاساز در ۲ لیوان بریزید و سرو کنید.
۱۱. نوشیدنی زنجبیل و لیموترش
وجود زنجبیل و لیموترش به این نوشیدنی تابستانی خواص بسیاری میبخشد. شاید بهتر باشد برای تکمیل این خواص در این نوشیدنی بهجای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید.
تعداد سرو: برای ۴ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه نوشیدنی زنجبیل و لیموترش:
– ۵۰ گرم ریشه زنجبیل تازۀ خردشده؛
– ۳۰۰ گرم شکر؛
- ۲ عدد لیموترش برشخورده همراه مقداری برای سرو؛
– آب گازدار.
طرز تهیه نوشیدنی زنجبیل و لیموترش
- زنجبیل، شکر و برشهای لیموترش را با ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیلیتر آب در تابه بریزید؛
- محتویات را به جوش بیاورید و بگذارید شکر کاملا حل شود؛
- تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود؛
- محتویات را روی صافی بریزید و با فشار، مایعات آن را در داخل پارچ بریزید؛
- برای سرو نوشیدنیتان را در لیوانی بریزید، روی آن آب گازدار و برشهای لیمو قرار دهید و سرو کنید.
۱۲. آیس تی هلو
وجود هلو در این نوشیدنی خنک طعم خاص و متفاوتی به آن میبخشد.
تعداد سرو: برای ۱۲ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه.
مواد موردنیاز برای تهیه آیس تی هلو:
– ۶ عدد چای کیسهای؛
– ۲۰۰ گرم شکر؛
– ۵ عدد هلو رسیده (۴ عدد خردشده و یکی نازک برشخورده).
طرز تهیه آیس تی هلو
- ابتدا شکر را در تابهای همراه با ۲۵۰ میلیلیتر آب بریزید. آن را به جوش بیاورید (شکر باید کاملا حل شود)؛
- هلوها را خرد کنید و بپزید تا کاملا نرم شوند؛
- هلوها را با چنگال له کنید و بگذارید ۱ ساعت در همان آب و شکر بماند تا طعم آن آزاد شود؛
- محتویات را روی صافی فشار بدهید تا محتویات مایع آن به داخل پارچ منتقل شود (این شربت را میتوانید ۱ هفته در یخچال نگه دارید)؛
-
- چای کیسهای را در ظرفی مقاوم به حرارت ریخته و در آن ۲ لیتر آب داغ بریزید. بگذارید چند دقیقه در این حالت باقی بماند تا طعم چای آزاد شود؛
- کیسههای چای را خارج کرده و ظرف را در یخچال منتقل کنید تا خنک شود؛
- شربت هلو و آیس تی را با مقداری یخ ترکیب کنید. همچنین، میتوانید مقداری از شربت هلو را در لیوان بریزید و سپس چای را اضافه کنید. روی آن مقداری آب گازدار بریزید و برشهای هلو را بیفزایید.
نکات
- اگر چای با آب سرد آماده نشد، میتوانید آن را ابتدا با آب داغ درست کنید و سایر مراحل را ادامه بدهید؛
- اگر تمایلی به استفاده از چای کیسهای ندارید، میتوانید از چای دمی نیز استفاده کنید؛
- بهتر است بهخاطر خواص بالای چای سبز، آیس تی را با چای سبز آماده کنید.
۱۳. چای عسل و زنجبیل سرد
چای عسل و زنجبیل طعم خاص خود را مدیون طعم تند زنجبیل، شیرینی عسل و طعم خاص چای است. اگر تاکنون این نوشیدنی تابستانی را امتحان نکردهاید، شاید وقت دستبهکارشدن است.
تعداد سرو: برای ۱۰ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه.مواد موردنیاز برای تهیه چای عسل و زنجبیل سرد:
– ۴ عدد چای کیسهای؛
– نصف فنجان عسل؛
– ۳ فنجان آب؛
– ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازۀ رندهشده؛
– ۷ فنجان آب سرد؛
– برشهای لیموترش برای تزیین.طرز تهیه چای عسل و زنجبیل سرد
- ۳ فنجان آب را در تابه به جوش بیاورید. چای کیسهای را در آن قرار دهید و ۱ تا ۲ دقیقه بجوشانید؛
- تابه را از روی حرارت بردارید و درِ آن را ۱۰ دقیقه بگذارید؛
- چای کیسهای را دور بیندازید؛
- به مخلوطتان نعنا و زنجبیل اضافه کنید؛
- ۷ فنجان آب سرد را به ترکیبتان بیفزایید؛
- در نهایت، نوشیدنی را با یخ و برشهای لیموترش سرو کنید.
نکات
- اگر چای با آب سرد آماده نشد، میتوانید آن را ابتدا با آب داغ درست کنید و سایر مراحل را ادامه دهید؛
- اگر تمایلی به استفاده از چای کیسهای ندارید، میتوانید از چای دمی نیز استفاده کنید؛
- بهتر است بهخاطر خواص بالای چای سبز، آیس تی را با چای سبز آماده کنید.
۱۴. چای سرد توتفرنگی و نعنا
توتفرنگی از میوههای خوشمزه خانواده بری است. ترکیب این میوه با نعنا نوشیدنی خنک و دلچسبی را به وجود میآورد.
تعداد سرو: برای ۸ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۴۵ دقیقه.مواد موردنیاز برای تهیه چای سرد توتفرنگی و نعنا:
– ۲ فنجان توتفرنگی خردشده؛
– ۱ فنجان شکر؛– ۶ فنجان آب گازدار سرد؛
– ۸ ساقه نعنا؛
– ۸ عدد توتفرنگی کامل.طرز تهیه چای سرد توت فرنگی و نعنا
- توتفرنگیها و شکر را در تابهای بریزید. آنها را با قاشق یا کفگیری چوبی له کنید. این ترکیب را روی شعلۀ کم بپزید؛ گاهی آن را هم بزنید تا شکر حل بشود (حدود ۵ دقیقه)؛
- نعنا را کمی با دست فشار دهید و در مخلوط توتفرنگی و شکر بریزید و هم بزنید؛
- آن را از روی شعله بردارید و بگذارید به دمای اتاق برسد (حدود ۱۵ دقیقه)؛
- نعنا را از ترکیبتان خارج کرده و محتویات را از یک صافی رد کنید؛
- آب گازدار را با آن ترکیب کنید؛
- در ۶ لیوان یخ بریزید. نوشیدنی توتفرنگی را در لیوانها بریزید؛
- ۱ توتفرنگی را برش بزنید و برای تزیین در لبه لیوان بگذارید.
۱۵. لیموناد توتفرنگی
لیموناد توتفرنگی گزینه خوبی برای کودکان و بزرگسالان است. توتفرنگی میوه موردعلاقه بسیاری از کودکان است و نوشیدنی جذابی نیز برای آنهاست.
تعداد سرو: برای ۶ نفر؛
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه.مواد موردنیاز برای تهیه لیموناد توتفرنگی:
– ۴۵۰ گرم توتفرنگی نصفشده؛
– ۱ فنجان شکر؛
– ۶ فنجان آب؛
– ۱ فنجان آب لیموترش (حدود ۱۰ عدد لیموترش)؛
– یخ؛
– نعنا.طرز تهیه لیموناد توتفرنگی
- در تابهای روی شعله متوسط، شکر و ۱ فنجان آب را ترکیب کنید. آن را به حالت نیمجوش برسانید تا شکر حل شود؛
- بگذارید مخلوط شکر خنک شود؛
- در غذاساز، توتفرنگی و ۱ فنجان آب بریزید. آنها را تا رسیدن به بافتی همگن ترکیب کنید؛
- در ظرفی بزرگ، محتویات را همراه با ۴ فنجان آب باقیمانده ترکیب کنید؛
- نوشیدنی را با نعنا و یخ سرو کنید.