خلط گلو
یکی از شایع ترین علل وجود خلط به خصوص در ناحیه حنجره و گلو،عفونت ها و مخاط هایی است که از حفره های سینوسی به سمت حلق جریان پیدا می کند .عفونت های این چنینی که نزله نامیده می شود معمولاً در ساعات ابتدایی صبحبیشتر است و هرچه به میانه روز پیش می رویم از میزان آن کاسته می شود.
خلط می تواند منبعی برای ورود عفونت به بدن باشد و با افزایش حجم خلط احتمال ورود عفونت به گلو و ریه ها افزایش یافته و در بلند مدت سبب ابتلا به بیماری های قلبی و آسم و تنگی نفس شود که انباشته شدن خلط درمعده سبب لزج شدن مخاط معده و نیز بد بو شدن دهان می شود که کهنه شدن خلط درمان سرماخوردگی را به تعویق می اندازد.
برای درمان طبیعی خلط دو نوع اقدام باید صورت گیرد که در مرحله اول باید اقدامات پرهیزی و سپس درمان با مواد و گیاهان دارویی صورت گیرد.
در اقدامات پرهیزی برای درمان خلط افراد باید سعی کنند سحر خیز باشندو در ساعت ۵ تا ۸ صبح بیدار باشند زیرا که در این ساعات حجم خلط بدن افزایش می یابد ام ا سحر خیزی در این ساعات سبب کاهش غلظت خلط بدن می شود .
افراد باید سعی کنند در هنگام شب از خوردن سردیجات مانند لبنیات وترشیجات ،ماهی ،گوشت گاو،خیار ،،گوجه فرنگی خام پرهیز کنند زیرا این مواد سرد میزان خلط های صبحگاهی را افزایش میدهد.
برای درمان خلط بدن به وسیله مصرف گیاهان دارویی و دارو های گیاهی می توان از گیاهانی همچون آویشن ،پونه ،گل ختمی ،گل پنیرک که دارای آنتی بیوتیک های طبیعی است برای درمان خلط استفاده کنید.
می توان از بخور این گیاهانی که در بالا گفته شد استفاده کرد .بخور این گیاهان برای درمان بیماری آسم بسیار موًثثر است.
افرادی که نفخ معده و شکم نداشته و سر دچار سر درد هم نمی شوند می توانند برای درمان خلط از پیاز خام استفاده کنند و همچنین مصرف هویج و زنجبیل هم برای درمان خلط بدن بسیار موًثر است.
دوسین
عسل ناشتا موقع خواب
غرغره با آب جوش ولرم و نمک طبیعی
روغن مالی ملاج سر هرشب با روغن سیاهدانه
قطره=نازیل=عطسه آور و …