۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳
پزشکی

چشم صورتی

چشم صورتی

چشم صورتی یا ورم ملتحه در اثر عفونت و ورود ویروس به چشم به وجود می آید . چشم صورتی فردی که مبتلا به بیماری چشم صورتی می شود قسمت سفیدی چشم محو و پوشانده می شود. این بیماری می تواند مسری باشد و به سرعت گسترش یابد اما به ندرت این بیماری جدی می شود.ورم ملتحمه به چشم آسیب نمی رساند و بدون هیچ مشکلی این مرض به مرورزمان از بین میرود.

چشم صورتی چیست؟

چشم صورتی یا التهاب ملتحمه شامل عفونت غشای قسمت سفیدی کره چشم است.این بیماری باعث تغییر رنگ چشم به قرمز و صورتی می شود. چشم صورتی به دلیل عفونت باکتریابی یا ویروسی آلرژیک یا مجرای اشک ناقص در نوزادان ایجاد می شود.

علائم چشم صورتی

۱-قرمزی در یک یا هر دو جشم.

۲-آبریزش چشم.

۳-خارش در یک یا هر دو چشم.

۴-ترشحاتی که در یک یا هر دو چشم در طول شبانه روز ایجاد می شود ممکن است مانع از باز شدن چشم  یا چشم ها در صبح شود.

علل چشم صورتی

چشم صورتی ممکن است به دلایل مختلفی به وجود آید که شامل موارد زیر می باشند

عفونت باکنریابی و ویروسی

بییماری چشم صورتی در بیشتر موارد توسط آدئوویروس رخ می دهد همچنین ویروس هریس سیمپلکسس،واریسلا زوستر و ویروس های مختلف هم می توانند منجر به التهاب ملتحمه شوند.

ورم ملتحمه آلرژیک

التهاب ملتحمه آلرژیک هر دو چشم را تحت تاًثیر قرار میدهد و ممکن است در پاسخ به مواد آلرژی زا مانند گرده رخ دهد  بدن افراد در پاسخ به مواد حساسیت زا آنتی بادی ایمونوگلوبن تولید می کند.این آنتی بادی سلول های خاصی به نام ماست سل را در مخاط چشم و مجاری هوایی تحریک کرده تا مواد التهابی از جمله هیستامین آزاد شود.

ترشح هیستامین در بدن می تواند تعدادی از علائم و نشانه های آلرژی زا مانند قرمزی یا صورتی شدن چشم را ایجاد کند.

ورم ملتحمه ناشی از تحریک

تحریک ناشی از مواد شیمیایی یا ورود جسم خارجی می تواند باعث التهاب ملتحمه شود .گاهی تمیز کردن چشم برای ازبین بردن مواد شیمیایی یا خارج کردن جسم خارجی از چشم می تواند باعث قرمزی و تحریک چشم شود.

عوامل خطر زا ابتلا به چشم صورتی

عوانل خطر زا ابتلا به چشم صورتی عبارت اند از:

۱-قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا.

۲-تماس با ترشحات فرد مبتلا به ورم ملتحمه.

۳-استفاده از لنزهای تماسی به ویژه به صورت طولانی مدت.

پییشگیری از ابتلا به چشم صورتی

پیشگیری از ابتلا به چشم صورتیی در بزرگسالات

رعایت بهداشت می تواند گسترش چشم صورتی را کنترل مند به عنوان مثال :

۱-عدم لمس چشم ها با دست.

۲-شستن مرتب دست ها.

۳-استفاده از حوله و دستمال تمیز.

۴-تعویض مرتب ملا فه بالشت ها.

۵-عدم استفاده از حوله و پارچه دستشویی.

۶-عدم استفادهه از مواد آرایش چشم مانند ریمل.

۷-عدم به اشتراک گذاری لوازم آرایشی چشم .

پیشگیری از بیماری چشم صورتی در نوزادان تازه متولد شده

چشم نوزادان نسبت به باکتری هایی که به طور معمول در کانال تولد مادر وجود دارد حساس است .این باکتری ها هیچ علامتی در مادر ایجاد نمیکند. در موارد نادر این باکتری ها می توانند باعث ایجاد یک نوع جدی ورم ملتحمه برای نوزاد شود.

درمان چشم صورتی

درمان چشم صورتی معمولاً در کاهش علائم متمرکز است پزشک ممکن است استفاده از اشک مصنوعی ،تمیز کردن پلک ها با پارچه مرطوب و استفاده از کمپرس سرد یا گرم را توصیه کند.

در صورت استفاده از لنزهای تماسی به بیماران توصیه می شود که تا پایان درمان التهاب ملتحمه از آن ها استفاده نشود و متوقف شود.

بسیاری از بیماران برای درمان التهاب ملتحمه به استفاده از قطره های چشمی آنتی بیوتیک نیاز ندارند زیرا التهاب ملتحمه ویروسی بوده و آنتی بیوتیک ها به درمان آن کمک نخواهد کرد.التهاب ملتحمه اغلب از یک چشم شروع می شود و سپس چشم دیگر را طی چند روز آلوده می کند.

درمان ورم ملتحمه آلرژیک

اگر سوزش ملتحمه ناشی از آلرژیک باشد پزشک ممکن است یکی از انواع مختلف قطره های چشمی را برای فرد مبتلا به آلرژیک تجویز کند این دارو ها ممکن است شامل دارو هایی برای کنترل آلرژیک مانند آنتی هیستامین ها و تثبیت کننده های ماست سل یا دارو های کنترل کننده التهاب مانند ضد احتقان ها،استروئیدها و قطره های ضد التهاب باشند.قطره های ضد آنتی هیستامین و داروهای ضد التهاب ممکن است برای درمان ورم ملتحمه مناسب باشند .قرار گیری در معرض آلرژی زا می تواند از علائم شدت چشم صورتی بکاهد.

عوارض بیماری چشم صورتی

چشم صورتی در کودکان و بزرگسالان می توانند باعث ایجاد التهاب در قرنیه و تحت تاًثیر قرار گرفتن بینایی شود ارزیابی و درمان به موقع توسط پزشک می تواند خطر عوارض را کاهش دهد.

 

 

۳-استفاده از

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *