با ویژگی روان پریشی آشنا شوید!
روان پریش ها چه خصوصیاتی دارند
اختلالات مرتبط با روان پریشی اختلالاتی هستند که در آن فرد بیمار از نظر روانی و ذهنی با واقعیت های بیرون دچارمشکل می شود و مانند افراد معمولی دیگر نمی تواند مسائل را تجزیه و تحلیل کند. این افراد از نظر واقعیت سنجی مشکل دارند و مهم تر این که دچار توهم و هذیان هستند.در این مطلب شما را با ویژگی های رو.ان پریش ها آشنا می کنیم.
روان پریش ها چگونه افرادی هستند
شاید همین چند وقت پیش به یکی از آنها برخورده باشید.شاید یکی از آنها را در گروه دوستان یا خانواده تان داشته باشید؛ فقط هنوز نمی دانید! شناسایی روان پریشان و جامعه ستیزان کار سختی است.
آنها لباس خاصی نمی پوشند، یا فیلم نیست که بتوانیم نگاه آنها را از نزدیک مد نظر داشته باشیم. آنها در میان جامعه آمیخته اند. آنها به شکل افرادی شاد و سرحال اند، اما از درون تاریکی آنها را فرا گرفته. سیاهی ای که اگر حواستان نباشد ممکن است شما را هم دربربگیرد. پس بد نیست که با یک سری از ویژگی های آنها آشنا باشید تا کمی اطلاعات تان بیشتر شود و حواستان را جمع تر کنی و یا حتی در صورت لزوم از آنها دوری کنید.
با ۱۷ دانستنی درباره ی روان پریش ها آشنا شوید
۱- یکی از ویژگی های کلاسیک روان پریش ها ضعف احساسی است. یک روان پریش نمی تواند در تنهایی زندگی کند. او مدام به دنبال این است که قربانی ای پیدا کند تا بتواند از لحاظ عاطفی از او سوءاستفاده کند.
۲- آنها نمی توانند وفاداری و عشق را درک و تجربه کنند. آنها با بی احترامی به عشق می نگرند. از همین رو آنها قادر به تجربه عشق نیستند.
۳- روان پریش ها به افراد عادی به چشم وسیله ای برای بازی نگاه می کنند، که از آنها استفاده کنند، به آنها دروغ بگویند و آزارشان دهند. این به آنها حس رضایت و تفریح موقتی میدهد.
۴- روان پریش ها از کسلی و بی حسی رنج میبرند. آنها فاقد حس همدلی هستند. آنها دوست دارند که دیگران را گول بزنند و کنترل کنند.
۵- روان پریش ها اغلب سوءاستفاده کننده های عاطفی اند، اما این بدان معنا نیست که نمیتوانند سوءاستفاده کنندگان جنسی باشند. اکثر اوقات آنها هر دو این ویژگی ها را دارند.
انحراف جنسی یکی از ویژگی های روان پریش ها
۶- با اینکه یک روان پریش ممکن است یک منحرف جنسی باشد، اما مهم ترین موضوع برای او سوءاستفاده عاطفی است. او دوست دارد که برتری اش را حفظ کند و نیاز به آسیب رساندن به مردم چیزی است که او را کنترل می کند. او قربانی را از لحاظ جنسی و عاطفی مالک می شود و او را از بیرون و درون از بین می برد.
۷- روان پریشان احساسات هم دارند؛ اما احساسات آنها با افراد معمولی متفاوت است. احساسات انها کوتاه و شدید است.
۸- به عنوان مثال یک روان پریش جملات غمگینی درباره ی حماقت ها و بدبختی هایش به زبان خواهد آورد. او ممکن است اشک تمساح هم بریزد. یک روان پریش ممکن است شور و شوق نشان دهد، هیجان زده شودو یا مثل یک فرد عصبانی فریاد بزند؛ اما مسئله این است که این چیز ها نشان دهنده قوت احساساتش نیست.
۹- یک روان پریش غم و اندوه جدی نخواهد داشت، صادق نخواهد بود، ناامیدی واقعی و شادی عمیق نخواهد داشت، و همچنین خشم حقیقی در آنها نخواهد بود.
۱۰- روان پریش ها خشم نشان می دهند، اما خشم انها مطلق، ناگهانی، کوتاه و سرد است. پیش بینی اینکه چه چیز آنها را عصبانی می کند کار آسانی نیست. خشم آنها مانند افراد نرمال تحریک نخواهد شد.
۱۱- یک چیز خیلی معمولی و بی اهمیت ممکن است خشم آنها را برانگیزد درحالی که یک مسئله جدی ممکن است هیچ تاثیری بر روی آنها نگذارد.
۱۲- اگر موانعی بین یک روان پریش و اهدافش وجود داشته باشند، این موانع شخصی نیستند. هرچند این موانع غیرشخصی درواقع باعث لجبازی و کله شقی فرد روان پریش می شوند.
۱۳- روان پریش ها نمی توانند این حقیقت را بپذیرند که رفتارشان ممکن است از سوی یک قربانی پذیرفته نباشد، چرا که اعمال بد آنها همیشه برایشان مناسب و قابل توجیه است.
متکبر بودن یکی از خصوصیات روان پریش ها
۱۴- یک روان پریش بر این باور است که اگر او از یک نفر استفاده می کند، به او دروغ می گوید، به او خیانت کرده و کنترلش می کند و یا او را از بقیه جدا می کند، قربانی باید همیشه پذیرای این چیزها باشد.
۱۵- روان پریشان اینطور باور دارند که هر اعمال بدی که انجام می دهند، همیشه به نفع قربانیان بوده و به خاطر خود انهاست.
۱۶- روان پریش ها خودشان را خیلی دوست دارند؛ آنها احساس قوی ای نسبت به خودشان دارند اما این حس کم عمق است.
۱۷- روان پریش ها متکبر هستند. آنها حس خیلی با ارزش بودن و خیلی توانا بودن دارند. آنها پر از اطمینان و اعتماد به نفس خواهند بود، اما اهداف کوتاه مدتی دارند و نمی توانند برنامه طولانی مدتی را برنامه ریزی و اجرا کنند. آنها ناشکیبا بوده و زود تحریک می شوند. آنها نمی توانند خشم و عصبانیت خود را کنترل کنند. این افراد به پیوندهای خانوادگی احترام نگذاشته و به دنبال روابط کوتاه مدت اند.
۳مرحله روان پریشی
مرحله یک :تشخیص بیماری در این مرحله کمی دشواراست، حتی ممکن است اطرافیان بیمار نیز متوجه نباشند چون علائم خیلی خفیف هستند، مثلا ممکن است فرد دچاربدبینی شود ، زود از کوره در برود یا دیگر انگیزه ای برای مراوده های اجتماعی یا ادامه تحصیل و کار نداشته باشد.
مرحله دو :در این مرحله توهم و هذیان کاملا مشهود است به طوری که ممکن است اطرافیان تصور کنند بیمار دیوانه شده است.
مرحله سه :مرحله بهبود است .بعضی از بیماران فقط یک دوره از روان پریشی را تجربه می کنند و بهبود پیدا می کنند ولی گروهی دیگر حتما نیازبه درمان دارند.