تکنولوژی و فناوری

تلویزیون OLED چیست؟

تلویزیون OLED چیست؟

OLED یا دیود ساطع کننده نور ارگانیک فناوری ای برای پنل ها که روز به روز بیشتر گسترش می یابند و محبوبیت فراوانی نیز دارد حال این فناوری چیست و چه تفاوتی با LCD یا LED دارد؟

در دنیای دیجیتاال امروزی ،نمایشگر ها با فناوری ها و پنل های متفاوتی در بازار فروخته می شوند و هر نمایشگاه هم بسته به فناتوری و پنل قابلیت هایی که ارائه می دهد، می تواند بر تجربه کاربری رضایت بخش بسیار تاًثیر گذار باشد.

در واقع مانند کامپیوتر های مانیتورها نیز فناوری های پیچیده ای دارند که در صورت اطلاع از آن ها می توانید  بسته به نیاز و کاربری خود ،بهترین محصول را با قیمتی مناسب تهیه کنید.فناوری نمایشگرها از زمان معرفی آن ها به عرصه الکترونیک ،با تغییرات و پیشرفت های بسیتار زیادی همراه بوده است  و امروزه خریداران با انتخاب های زیادی روبه رو هستند.

دز ابتدا CRT ها (نمایشگرهای قدیمی از صفحه فلورست و لوله ی پرتوی کاتدی) صنعت نمایشگرها را در صنعت خود داشتند.این نمایشگرها سنگین و بزرگ بودند و فضای زیادی را اشغال می کردند؛اما امروزه فناوری های جدیدتری مانند LSD (صفحه نمایش تخت) و LED (نور پس زمینه) جایگزین CRT شده اند که در انواع مختلف دسستگاه ها استفاده می شوند.

در این میان OLED ها (Organic Light Emitting Diode ) که از پلیمرهای ساطع کننده ی نور تشکیل شده اند، نمایشگرهایی نازک و کم مصثرف هستند که از فناوری کاملاً متفاوتی در مقایسه با فناوری LCD استفاد ه می کنند.

پنل OLED چیست؟

در حال حاضر فناوری به کار رفته در پنل OLED به عنوان پیشرفته ترین و کامل ترین فناوری ساخت نمایشگر در دنیا شناخته می شود و از LED های ارگانیک بسیار کوچکی استفاده می شود که در صورت دریافت الکتریسیته نور رنگی ساطع می کنند.برای ایجاد تصویری در نمایشگر تنها به تور های قرمز و سبز و آبی نیاز داریم و پنل OLED یا دیود ساطع کننده نور ارگانیک (Organic Light Emitting Diode ) با ارسال سیگنال به هر پیکسل جداگانه این نورها ، را تولید می کنند و دیگر به نور پس زمینه ای نیاز ندارند..

پنل OLED

میلیون ها LED کوچک در نماییشگرهای OLED می توئانند با اسشتفاده از فناوری تابشی به تنهایی به صورت مستقل از هم رنگ خاصی تولید کند.این LED ها با روشن و خاموش دنت رنگ مشکلی مشکلی را در عمیق ترین حالت ممکن نمایش می دهند و کنتراست بسیار زیادی تولید می کنند.

میزان توانایی تولید رنگ مشکی در هر نمایشگر ،از عوامل تعیین کننده مهم در کیفیت تصویر آن ها الست و OLED ها با کمک فناوری ساخت خود بهتر از هر نماایشگر دیگری می توانند رنگ مشکی را نمایش دهند.علاوه بر این OLED  زوایای دید وسیعی را با کیفیتی چشمگیر ارائا می کند و زمان پاسخ گویی آن ها نیز تقریباً آنی است.

مزایای پنل OLED

پنل های OLED دتر مقایسه با دیگر پنل های موجود نازک تر و سبک تر هستند و عملکرد بهتری  ارائه می کنند.هر پیکسل با روشن و خاموش شدن می تواند مشکی مطلق به وجود آورد و در نتیجه وضوحی چشمگیر را به نمایسش بگذارد .این یکی از خصوصیات OLED محسوب می شود.به دلیل آآن نیز هدایت مستقل هر پیکسل به طور جداگانه است.

یکی دیگر از مزایای پنل های OLED نیاز نداشتن به نور پس زمینه است که باعث می شود ضخامت پنل به شدت کاهش یابد و نمایشگرهای ۴ تا ۷ مییلی متری مبتنی بر این فناوری که بسیار سبک است تولید شوند.

 

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *