خواص زیره چیست ؟
زیره چیست و چه خواصی دارد؟
زیره دانه معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و دارای طبع گرم و خشک است دانه های زیره با چوب کوبیده می شوند این دانه به طور خودرو در افغانستان رشد می کند و در تاجیکستان و مراکش و مصر و هلند هم وجود دارد گیاه آن شبیه بوته هویج است برگ هایش ۲۰ الی ۳۰ سانتی متری است و ارتفاع این گیاه حدود ۵۰ سانتی متر است میوه آن که به اشتباه دانه گفته می شود به اندازه دو میلی متر است و هلالی شکل و دارای پنج خط برجسته است
ارزش غذایی زیره
زیره یک منبع خوب آهن ، منیزیم ، منگنز ، کلسیم ، روی ، پتاسیم و فسفر است دیگر ویتامین های موجود در این گیاه شامل تیامین ، ریپوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین های A ، C ، E K , و ویتامین های B6 همچنین در زیره چربی های اشباع،سدیم ، کلسترول آن بسیار پایین است
چند نوع زیره وجود دارد :
زیره در دو نوع سبز با نام علمی Cuminum cyminum و زیره سیاه با نام علمی Carum carv وجود دارد که دومی به زیره ایرانی معروف است