داروی درمان کرونا در کرمانشاه تأیید اولیه را دریافت کرد
گروه استانها – پس از تأیید اولیه تأثیر یک نوع داروی گیاهی برای درمان بیماری کرونا در کرمانشاه، مراحل تحقیقاتی لازم توسط سازمان غذا و داروی کشور انجام خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، اواخر هفته گذشته در نشست بررسى بهرهمندی از ظرفیتهای طب ایرانی برای درمان کرونا، مسئولان وزارت بهداشت از صدور مجوز تولید برای چهار داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا و کسب جایگاه پنجم جهان توسط ایران در حوزه طب سنتی خبر دادند.
همچنین دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو از داروهای گیاهی تأیید شده توسط وزارت بهداشت برای درمان کمکی کرونا خبرداد و گفت که برخی از این داروها سبب کاهش مدت بستری شدهاند، برخی دیگر سبب بهبود اکسیژنرسانی، کاهش سرفه و بهبود علائم بیماران کرونایی شدند.
در استان کرمانشاه نیز پرفسور علی مصطفایی یک داروی گیاهی را پدیدآورده است که به گفته وی در مراحل اولیه بیماری کرونا، تأثیر درمانی دارد و این دارو که با نام MAB 98 نامگذاری شده است، پس از تأیید اولیه در انتطار اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو برای تولید انبوه است.
نشست بررسی رفع موانع و مشکلات اجرایی اخذ مجوز و تولید داروی گیاهی MAB 98 با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، معاونان درمان، غذا و دارو و تحقیقات و فناوری و تولیدکننده این دارو پس از ارائه گزارش نهایی توسط داوران و تأیید علمی دارو در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شد.
در این نشست بیان شد که دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای تولید انبوه این دارو در سازمان غذا و دارو است.
محمودرضا مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این نشست گفت: تولید این دارو و تأیید آن از سوی مراجع مربوطه افتخاری بزرگ را نه تنها برای پدیدآورنده آن، بلکه برای دانشگاه علوم پزشکی، استان کرمانشاه و کشور جمهوری اسلامی رقم میزند.
- توضیح جهانپور درباره دلایل عدم معرفی داروهای گیاهی درمان کرونا
- تشریح تأثیر داروهای گیاهی تأییدشده توسط وزارت بهداشت در درمان کرونا
- “داروهای گیاهی” در درمان کرونا بسیار مؤثرتر از برخی داروهای پرعارضه شیمیایی
وی خاطرنشان کرد: واحدهای مربوطه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تمام اقدامات لازم را برای اخذ تاییدیه نهایی دارو انجام خواهند داد و پیگیریهای لازم برای تسریع این فرایند در مراجع کشوری به طور پیوسته در حال اجرا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: چنانچه این دارو بتواند موافقتهای نهایی را از سازمانهای مربوطه دریافت کند، در اسرع وقت و به صورت گسترده برای درمان بیماری کووید ۱۹ بکار خواهد رفت.
پرفسور علی مصطفایی سازنده و پدیدآورنده این دارو نیز گفت: این دارو در مرحله نهایی تأیید قرار دارد و توانست در مراحل اولیه و نمونههای بررسی شده، توفیق کسب کند که نکته مثبت این دارو گیاهی بودن آن است و تاکنون هیچ عارضهای جانبی در بیماران به همراه نداشته است.
وی افزود: استفاده از این دارو در مراحل اولیه بیماری سبب بهبود ۱۰۰ درصدی بیماران میشود اما در مراحل پیشرفته بیماری کووید۱۹ نیز کاربرد دارد.
پس از تولید اولیه دارو که توسط دکتر مصطفایی عضو بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پدید آمد، مراحل تحقیقاتی لازم توسط سازمان غذا و داروی کشور انجام خواهد گرفت.