آشپزی

طرز تهیه سالاد روسی یا همان سالاد الویه به سبک زادگاهش، مسکو

سالاد روسی

سالاد روسی با نام‌های مختلفی مانند سالاد الیویه و سالاد الویه شناخته می‌شود. این سالاد ساده در قرن هجدهم میلادی توسط «لوسین الیویه» ابداع شد و سپس به‌طور گسترده‌ای در اروپای شرقی رواج یافت. در طول زمان، این سالاد در مکان‌های مختلف دستخوش تغییراتی شد اما هسته اصلی آن ثابت ماند. مواد اولیهٔ اصلی این سالاد عبارت‌اند از: سیب زمینی، تخم مرغ، هویج، خیارشور، پیاز، نخود فرنگی و سسی بر پایه سس مایونز. در این مطلب با سالاد روسی یا همان سالاد الویه خودمان بیشتر آشنا می‌شویم.

منشأ سالاد روسی

سالاد روسی را لوسین الیویه در شهر مسکو روسیه و در رستورانی به‌نام ارمیتاژ (هرمیتاژ) در دهه ۱۸۶۰ میلادی ابداع کرد. این سالاد در روسیه بسیار محبوب شد و به‌سرعت در رستوران‌های این کشور گسترش یافت. سالاد روسی به‌طور سنتی در تعطیلات، دورهمی‌ها، تولدها و سایر مناسبت‌ها سرو می‌شود. انواع مختلف این سالاد در هر نقطه از اروپای شرقی از اوکراین و بلغارستان گرفته تا لهستان و مجارستان مشاهده می‌شود.

گفته می‌شود سالاد روسی اصلی محتوی تکه‌هایی از گوشت خردشده (مانند ژامبون) بوده و خودش یک وعده غذایی اصلی محسوب می‌شد؛ اما استفاده از فراورده‌های گوشتی در این سالاد به سلیقه افراد بستگی دارد. آماده‌سازی سالاد روسی بسیار ساده است و به چند مرحله ساده و مقداری زمان برای پختن و سردکردن تخم‌مرغ و سبزیجات نیاز دارد.


وسایل و تجهیزات موردنیاز برای تهیه سالاد روسی

  • یک قابلمه بزرگ برای آب‌پزکردن سبزیجات و یک قابلمه متوسط برای پختن تخم‌مرغ؛
  • تخته کار برای خردکردن سبزیجات و تخم‌مرغ؛
  • چاقو برای خردکردن سبزیجات و تخم‌مرغ؛
  • کف‌گیر یا وسیله‌ای برای جداکردن نخودفرنگی از آب آن؛
  • یک کاسه بزرگ‌ برای ترکیب‌کردن تمام محتویات با یکدیگر؛
  • یک کاسه کوچک برای ترکیب‌کردن سس سالاد روسی؛
  • یک قاشق بزرگ برای ترکیب‌کردن ترکیبات در کاسه بزرگ.

مواد موردنیاز برای تهیه سالاد روسی

سیب‌زمینی، مواد تشکیل دهنده اصلی سالاد روسی عبارت اند از تخم‌ مرغ، هویج، خیارشور، پیاز، نخود فرنگی و سسی بر پایه سس مایونز.

  • ۳ عدد سیب‌زمینی متوسط پخته و خردشده؛
  • ۳ عدد هویج پخته و خردشده؛
  • ۶ عدد تخم‌مرغ آب‌پز خردشده؛
  • ۳ عدد خیارشور بزرگ خردشده؛
  • نصف یک پیاز بزرگ یا یک پیاز کوچک خردشده؛
  • یک قوطی ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرمی نخودفرنگی بدون‌آب؛
  • ۱ فنجان سس مایونز؛
  • ۱ قاشق غذاخوری سس خردل دیژون (درصورت انتخاب انواع ملایم سس ‌خردل، از مقدار بیشتری استفاده کنید)؛
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم.
خرید همه این مواد اولیه با بهترین قیمت بازار

طرز تهیه سالاد روسی

  • ابتدا در ظرفی محتوی آب سرد، تخم‌مرغ‌ها را بیندازید. سپس آب را به جوش آورده و بگذارید به‌مدت ۱۰ دقیقه بپزد. تخم‌مرغ‌ها را از ظرف خارج کرده و بگذارید قبل از پوست‌کندن کاملا خنک بشوند.
  • هویج و سیب‌زمینی با پوست و شسته‌شده را در قابلمه‌ای محتوی آب بیندازید. یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید به جوش بیایند. تا نرم‌شدن سیب‌زمینی و هویج، به پختن آنها ادامه بدهید (درحدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه). آنها را از آب خارج کنید و بگذارید قبل از پوست‌گیری کاملا خشک بشوند.
  • خیارشورها را خرد کنید.
  • پیاز را خرد کنید.
  • آب نخودفرنگی را جدا کنید.
  • سیب‌زمینی، تخم‌مرغ‌ها و هویج را خرد کنید (درصورت استفاده از ژامبون، آن را نیز خرد کنید).
  • همه مواد تشکیل‌دهنده را در یک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید.
  • در یک کاسه کوچک، سس مایونز را با سس خردل و فلفل سیاه مخلوط کنید. آن را به سالاد اضافه کرده و باهم کاملا ترکیب کنید.

نکته مهم

نمک را ابتدا به سس‌تان اضافه نکنید زیرا سس مایونز و سس خردل هر دو محتوی نمک هستند و ممکن است سالادتان شور بشود. پس از افزودن سس به سالاد، آن را بچشید. درصورت نیاز، به آن نمک اضافه کنید.

انواع مختلف سالاد روسی

همان‌گونه که گفته شد، سالاد روسی به‌طور چشمگیری در جای‌جای اروپا گسترش یافت. در جاهای مختلف تغییراتی در این سالاد به وجود آمد. به‌عنوان مثال در اوکراین و بلغارستان و برخی نقاط دیگر به این سالاد تکه‌هایی از گوشت فراوری‌شده (مانند ژامبون و کالباس بلونیا) اضافه می‌شود.

در لهستان، این سالاد محتوی هیچ‌گونه فراورده گوشتی نبوده و به آن «Salatka Jarzynowa» (به‌معنای سالاد سبزیجات) می‌گویند؛ اما ممکن است برخی به آن موادی مانند ساقه کرفس یا سیب خردشده اضافه کنند.

درهرحال هیچ محدودیتی در تهیه این سالاد وجود ندارد و می‌توانید بسته به سلیقه‌تان به آن چیزهای مختلفی اضافه کنید و از آن لذت ببرید.


حقایق تغذیه‌ای سالاد روسی

سالاد روسی سرشار از مواد مغذی مانند فیبر و پروتئین است.

هر وعده سالاد روسی دارای حقایق تغذیه‌ای زیر است.

  • انرژی: ۳۳۵ کیلوکالری؛
  • کربوهیدرات: ۲۰ گرم؛
  • پروتئین: ۹ گرم؛
  • چربی: ۲۴ گرم؛
  • چربی‌های اشباع‌شده: ۴ گرم؛
  • کلسترول: ۱۳۴ میلی‌گرم؛
  • سدیم: ۴۸۶ میلی‌گرم؛
  • پتاسیم: ۵۹۶ میلی‌گرم؛
  • فیبر: ۵ گرم؛
  • قند: ۵ گرم؛
  • ویتامین A: مقدار ۴۳۶۰ IU؛
  • ویتامین C: مقدار ۲۷٫۳ میلی‌گرم؛
  • کلسیم: ۷۶ میلی‌گرم؛
  • آهن: ۴ میلی‌گرم.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *