طرز تهیه ۹ نوع دسر انار برای شبهای بلند زمستان
انار از میوههای خوشمزه و مفید است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. هزاران دستورالعمل غذایی مختلف با انار وجود دارد، از جمله دسر انار. همچنین این میوه را میتوان به روشهای مختلفی در غذاها استفاده کرد. این امر از ویژگی انعطافپذیری این میوه سرچشمه میگیرد. طعم ترش و شیرین انار میتواند با بسیاری از مواد اولیه ترکیب خوبی را بسازد. انار را میتوان در دسرهای مختلفی یافت. در این مطلب، با طرز تهیه ۱۰ نوع دسر انار برای شبهای بلند زمستان آشنا خواهیم شد.
۱. پاناکوتا انار
در تهیه این دسر از لبنیات استفاده نمیشود. به همین دلیل، برای برخی افراد جذابیتهای مضاعفی دارد.
مواد موردنیاز برای تهیه بخش پاناکوتا
- ۳۹۰ سیسی شیرنارگیل؛
- ۱ قاشق غذاخوری عسل؛
- نصف قاشق چایخوری عصاره وانیل یا پودر وانیل؛
- ۱٫۵ قاشق چایخوری ژلاتین؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب.
مواد موردنیاز برای تهیه ژله انار
- یکچهارم فنجان آب داغ؛
- ۱٫۵ قاشق چایخوری ژلاتین؛
- نصف فنجان آب انار؛
- مقداری انار برای ریختن روی دسر.
طرز تهیه پاناکوتا انار
- ابتدا در ظرف کوچکی آب و ژلاتین را ترکیب کنید. بگذارید ۵ دقیقه ژلاتین با آب ترکیب شود؛
- در یک تابه، روی شعله متوسط، شیرنارگیل و عسل را بریزید. آنها را تا حلشدن کامل هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید. عصاره وانیل، ژلاتین و آب را افزوده و آنها را چند دقیقه هم بزنید تا ژلاتین حل بشود؛
- پاناکوتا را در ظرفی بریزید و حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- پس از خنکشدن پاناکوتا، ۱٫۵ قاشق چایخوری ژلاتین را در یکچهارم فنجان آب داغ بریزید و آن را هم بزنید. سپس آب انار را افزوده و بگذارید ۵ دقیقه خنک بشود.
- ترکیب آب انار و ژلاتین را روی پاناکوتا بریزید و بگذارید ۲ ساعت دیگر در یخچال باقی بماند تا خنک بشود. پس از سفتشدن ژله، روی آن انار بریزید و دسرتان را سرو کنید.
۲. پارفه وانیل و انار
پارفه نوعی دسر سرد است که ریشه آن به کشور فرانسه برمیگردد. پارفه وانیل و انار دسری خوشمزه و ساده است.
مواد موردنیاز برای تهیه پارفه وانیل و انار
- ۲ پیمانه شیر کامل؛
- یکسوم پیمانه شکر؛
- نصف قاشق چایخوری عصاره وانیل؛
- یکچهارم پیمانه نشاسته ذرت؛
- ۸۵ گرم پودر ژله توتفرنگی؛
- ۱ فنجان دانه انار؛
- خامه زدهشده برای تزیین (اختیاری).
طرز تهیه پارفه وانیل و انار
- روی یک تابه، روی شعله متوسط، ۱٫۵ فنجان شیر، شکر و عصاره وانیل بریزید و بهخوبی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود؛
- سپس شیر را ۵ تا ۷ دقیقه حرارت دهید تا اطراف آن شروع به تولید حباب بکند؛
- در همین حین، نشاسته ذرت را با باقیمانده شیر ترکیب کنید و در تابه بریزید. آنها را هم بزنید؛
- به همزدن ادامه دهید تا حالت غلیظتری ایجاد بشود (حدود ۱٫۵ دقیقه)؛
- مخلوط وانیلی را در ۸ فنجان (۱۱۰میلیلیتری) تقسیم بکنید؛
- بگذارید دسرتان ۳۰ دقیقه در یخچال خنک بشود.
آمادهسازی ژله
- پودر ژله توتفرنگی را با یک فنجان آب جوش ترکیب کنید و سپس به آن یک فنجان آب سرد بیفزایید و آنها را بهخوبی ترکیب کنید؛
- سپس فنجانها را از یخچال خارج کنید و در هر فنجان ۲ قاشق انار بریزید؛
- سپس ژله را روی آنها بریزید و حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا ژله کاملا ببندد؛
- در نهایت، روی دسرتان خامه همزده بریزید و آن را میل بکنید.
۳. سُربِی شاهتوت و انار
سربی نوعی دسر میوهای یخی است، بنابراین این دسر زمانی مناسب زمستان است که آن را در خانه گرمتان میل کنید. برای تهیه این دسر به دستگاه بستنیساز نیاز دارید.
مواد موردنیاز برای تهیه سربی شاهتوت و انار
- ۱ پیمانه شکر؛
- سهچهارم پیمانه آب؛
- ۵۲۰ گرم شاهتوت؛
- ۱٫۵ پیمانه آب انار.
طرز تهیه سربی شاهتوت و انار
- ابتدا دستگاه بستنیسازتان را آماده بکنید؛
- شکر و آب را در یک تابه کوچک بریزید و روی حرارت متوسطِ رو به بالا بگذارید تا ترکیب شروع به تبخیرشدن بکند. حرارت را کم کنید و بگذارید ترکیبتان ۳ تا ۵ دقیقه در حالت نیمجوش باقی بماند تا به حالت غلیظتری برسد. آن را کنار بگذارید تا خنک شود؛
- سپس شاهتوت و آب انار را افزوده و آنها را در یک غذاساز بهطور کامل ترکیب بکنید؛
- ترکیبتان را در ظرفی بریزید و حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید؛
- سپس ترکیبتان را در دستگاه بستنیساز بریزید. پس از آمادهشدن، دسرتان را از دستگاه خارج کنید و ۳ تا ۴ ساعت در فریزر بگذارید تا کاملا سفت بشود. نوش جان.
۴. دسر خامهای گلاب و انار
این دسر ظاهر جذاب و دلپذیری دارد. تهیه این دسر کار آسانی است و میتوانید آن را بهراحتی برای مهمانها و خانوادهتان آماده بکنید.
مواد موردنیاز برای تهیه دسر خامهای گلاب و انار
- نصف پیمانه شیر؛
- ۱٫۵ پیمانه خامه؛
- ۱ قاشق غذاخوری گلاب؛
- ۴ عدد زرده تخممرغ؛
- یکچهارم پیمانه شکر قنادی؛
- ۱ تا ۲ قطره رنگ خوراکی صورتی؛
- مقداری دانه انار برای سرو.
طرز تهیه دسر خامهای گلاب و انار
- ابتدا فر را به دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد برسانید؛
- خامه و شیر را در تابهای بریزید. شعله را روی متوسط قرار دهید و ۵ دقیقه آنها را هم بزنید تا گرم بشوند (اما نگذارید شروع به تولید بخار بکند)؛
- تابه را از روی شعله بردارید و محتویاتش را با گلاب ترکیب کنید. آن را کنار بگذارید؛
- زرده تخممرغ و شکر را در یک کاسه مقاوم در برابر حرارت بریزید و هم بزنید تا بهخوبی ترکیب بشوند؛
- ترکیب خامه گرم را روی تخممرغ بریزید و آنها را هم بزنید. باید حواستان باشد خامه را یکدفعه اضافه نکنید. سپس رنگ خوراکی را بیفزایید؛
- ترکیبتان را در ۵ یا ۶ فنجان یا ظرف مقاوم در برابر حرارت بریزید و در یک سینی فرِ عمیق بگذارید. در سینی مقداری آب بریزید، بهطوری که آب تا نیمی از سطح خارجی فنجانها بالا بیاید؛
- آنها را ۴۵ دقیقه بپزید. سینی را از فر دربیاورید. فنجانها را از سینی خارج کنید و در دمای اتاق بگذارید؛
- سپس دسر را حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید. در نهایت، روی دسرتان انار یا شکلات سفید رندهشده بریزید و آن را سرو بکنید.
۵. برش شکلات همراه با انار و لیموترش
این دسر ساده را میتوان بهسرعت با مواد اولیۀ سادهای آماده کرد. این دسر فقط از ۴ ماده اولیه تشکیل شده است و در آن خبری از شکر نیست.
مواد موردنیاز برای تهیه برش شکلات همراه با انار و لیموترش
- یکسوم پیمانه انار؛
- یکچهارم پیمانه کره کاکائو (رندهشده)؛
- یکچهارم پیمانه پودر کاکائو؛
- نصف قاشق چایخوری پوست رندهشده لیموترش همراه با مقداری برای تزئین.
طرز تهیه برش شکلات همراه با انار و لیموترش
- ابتدا دانههای انار را آماده بکنید؛
- آبِ در حال جوش را در کاسه یا تابهای ریخته و کره کاکائو را در آن بریزید تا کمکم آب بشود. باید آن را گاهی هم بزنید؛
- سپس پودر کاکائو و پوست لیموترش رندهشده را به ترکیبتان اضافه کنید و هم بزنید؛
- سپس ترکیب شکلات آبشده را در قالبهایی بریزید؛
- روی آن انار بریزید؛
- آنها را ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا آماده بشوند. نوش جان.
۶. پاناکوتا هل و انار
پاناکوتا هل و انار را میتوان بهسادگی در خانه درست کرد. پاناکوتا هل و انار صبحانه یا دسری خوشمزه است.
مواد موردنیاز برای تهیه پاناکوتا هل و انار
- ۷ گرم ژلاتین؛
- ۱ و یکچهارم پیمانه خامه؛
- یکسوم پیمانه شکر؛
- مقداری نمک و هل؛
- ۲٫۵ فنجان شیر کمچرب؛
- یکچهارم پیمانه انار؛
- ۳ عدد نارنگی برششده؛
- یکچهارم پیمانه برشهای نازک نارگیل برشتهشده.
طرز تهیه پاناکوتا هل و انار
- ابتدا ژلاتین را در یک تابه با آب ترکیب کنید و ۵ دقیقه هم بزنید؛
- سپس خامه، شکر، هل و نمک را بیفزایید و روی شعله متوسط هم بزنید تا شکر و ژلاتین حل بشوند. سپس شیر را بیفزایید و هم بزنید؛
- مواد را در ظرفی بریزید و ۳ ساعت در یخچال بگذارید؛
- در نهایت، روی دسرتان انار، نارنگی و نارگیل بگذارید و آن را میل کنید.
۷. دسر شکلات تلخ و انار
اگر از طرفداران شکلات تلخ هستید، قطعا از مصرف این دسر لذت میبرید.
مواد موردنیاز برای دسر شکلات تلخ و انار
- ۲٫۵ پیمانه انار؛
- ۱۵۰ گرم شکلات تلخ باکیفیت؛
- ۱ قاشق غذاخوری نمک دریا.
طرز تهیه دسر شکلات تلخ و انار
- در ۱۲ فنجان مافین یک لایه انار بریزید؛
- شکلات تلخ را در کاسه کوچکی بریزید و در مایکروویو ذوبش کنید. مرتب کنترلش بکنید که نسوزد؛
- شکلات تلخ ذوبشده را کمکم روی انار بریزید؛
- دوباره روی لایه شکلات، مقداری انار بریزید و دوباره روی آن شکلات اضافه کنید و در نهایت، دوباره لایهای از انار روی آن بریزید؛
- روی آنها مقداری نمک دریا بریزید؛
- قبل از سرو، دسر را حداقل ۱ ساعت در یخچال بگذارید و سپس آن را بلافاصله سرو بکنید.
۸. چیزکیک پرتقال و انار
چیزکیک پرتقال و انار دسر مناسبی برای شام است. تزیین این دسر با میوه به آن جلوه دلپذیری میبخشد.
مواد موردنیاز برای تهیه چیزکیک پرتقال و انار
- ۲۵۰ گرم بیسکویت دایجستیو؛
- ۱۰۰ گرم کره آبشده؛
- ۶۰۰ گرم پنیر خامهای پرچرب؛
- ۳ عدد پرتقال (پوست آن را رنده کرده و خود میوه را برای تزئین آماده بکنید)؛
- ۳ قاشق غذاخوری شیر؛
- ۱۰۰ گرم شکر قنادی؛
- ۱۵۰ میلیلیتر خامه؛
- ۱۱۰ گرم دانه انار.
طرز تهیه چیزکیک پرتقال و انار
- ابتدا بیسکویت دایجستیو را خرد کنید. سپس آن را به کاسهای منتقل کرده و با کره ذوبشده ترکیب کنید و در ظرفی با قطر حدودا ۲۳ سانتیمتر بریزید. با انگشت یا پشت قاشق ترکیب بیسکویت را بهطور یکنواختی در کف ظرف قرار داده و بگذارید ۳۰ دقیقه خنک بشود.
- سپس پنیر، پوست پرتقال، شیر، شکر قنادی را در کاسهای بهخوبی ترکیب بکنید تا به حالت یکنواخت دربیاید. خامه را بیفزایید و آنها را هم بزنید تا حالت غلیظی پیدا بکند. این ترکیب را بهطور یکنواخت روی لایه پایینی بریزید. چیزکیک را به یخچال برگردانید و بگذارید ۴ ساعت یا تمام شب در آنجا باقی بماند.
- در نهایت، روی چیزکیک را با پرتقال و انار تزیین کنید. نوش جان.
۹. اسکون پرتقال و انار
این دسر خوشمزه وعده مناسبی برای عصرهاست.
مواد موردنیاز برای تهیه اسکون پرتقال و انار
- ۲ پیمانه آرد همهمنظوره؛
- یکچهارم پیمانه آرد بادام؛
- یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
- یکچهارم پیمانه شکر؛
- ۲٫۵ قاشق چایخوری بیکینگپودر؛
- نصف پیمانه کره خردشده؛
- نصف پیمانه انار؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- ۲ قاشق غذاخوری آبپرتقال؛
- پوست رندهشده یک عدد پرتقال (حدود ۲ قاشق چایخوری)؛
- ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل؛
- میتوانید روی دسرتان کمی شیر بمالید و با شکر قهوهای آن را تزیین بکنید.
طرز تهیه اسکون پرتقال و انار
- ابتدا روی یک سینی، کاغذ شیرینیپزی یا کاغذ روغنی قرار دهید؛
- در یک کاسه بزرگ، آرد، آرد بادام، نمک، شکر و بیکینگ پودر بریزید و آنها را ترکیب بکنید. کره را به ترکیبتان اضافه کنید و هم بزنید. البته نباید آنها را زیاد مخلوط بکنید تا اسکونتان بافت پولکی پیدا بکند. سپس دانههای انار را با آنها ترکیب کنید؛
- در یک کاسه متوسط، تخممرغ، خامه، آب پرتقال، پوست پرتقال و عصاره وانیل را ترکیب بکنید؛
- سپس بخش مرطوب ترکیبات را با بخش خشک ترکیب کنید تا خمیری تشکیل شود؛
- خمیر را روی سطحی از آرد قرار دهید و بهشکل دایره دربیاورید. باید قطر این دایره حدودا ۲۰ سانتیمتر و ارتفاع آن ۲٫۵ سانتیمتر باشد. اگر خمیرتان چسبناک شد، از آرد بیشتری استفاده بکنید؛
- بهکمک چاقویی تیز، خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. هرکدام را به یک سینی منتقل کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه در فریزر باقی بماند؛
- در همین زمان، فر را به دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۴ سانتیگراد) برسانید؛
- روی هر برش را با شیر مرطوب کنید و شکر قهوهای روی آن بریزید؛
- اسکون را ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا بهرنگ قهوهای مایل به طلایی دربیاید؛
- اسکون را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک بشود. سپس اسکون را گرم میل کنید.