دسته‌بندی نشده

علائم رفلاکس در کودکان چیست؟ + راه های پیشگیری و درمان

رفلاکس در کودکان چیست؟ بیماری رفلاکس در کودکان یک بیماری گوارشی با عوارض طولانی مدت و مزمن است. این بیماری زمان اتفاق می افتد که محتویات معده به عقب و به داخل لوله غذایی یا مری برگردد. این بیماری در نوزادان شایع است و آنان در طی سه ماه اول زندگی معمولا روزی چند بار رفلاکس را تجربه می کنند. این مسئله در نوزادان مشکلی ایجاد نمی کند. در بیشتر موارد نوزادان از ۱۲ تا ۱۴ ماهگی این مشکلات را تجربه می کنند. نوعی از بیماری مزمن رفلاکس GERD نام دارد. در این مقاله از بخش بیماری ها و سلامت کودک دکتر سلام به بررسی رفلاکس در کودکان می پردازیم.

رفلاکس معده زمانی که حاد شود، ممکن است دارای نشانه های زیر باشد:

 

  • علایم کودک شما ممکن است موجب کاهش اشتها و غذا خوردن او شود: مانند استفراغ، مشکل در تنفس و…
  • کودک شما بیش تاز ۱۲ تا ۱۴ ماه است که به این مشکل مبتلا شده است
  • کودک یا نوجوان شما بیشت از دو بار در هفته و به مدت چندین ماه به این مشکل مبتلا است.

ریفلاکس در کودکان

دلایل رفلاکس در کودکان و GERD چیست؟

GERD معمولا ناشی از چیزی است که بر روی LES، اسفنکتر پایین مری تاثیر می گذارد. LES عضله ای در انتهای لوله غذا یا مری است که باز می شود تا غذا به درون معده برود. همچنین این عضله بسته می شود تا غذا در معده نگاه داشته شود. هنگامی که به مدت طولانی شل شود یا بیش از حد باز باشد، اسید معده به داخل مری جاری شده و این مسئله باعث رفلاکس معده و در موارد بعدی شامل استفراغ یا سوزش در ناحیه معده می شود.

هرکسی ممکن است گاه به گاه این مشکل را تجربه کند. اگر تا به حال بعد از غذا طعم اسیدی در دهان خود حس کرده اید رفلاکس را تجربه کرده اید. گاهی اوقات LES در زمان اشتباهی استراحت می کند. گاهی ممکن است کودک شما نیز این مسئله را تحربه کرده و در دهان خود طعم بدی را تجربه کند. یا حتی ممکن است سر دل او به صورت کوتاه و ملایم به سوزش بیوفتد.

نوزادان نیز دارای ضعف LES هستند. این مسئله باعث می شود LES در هنگام استراحت به اشتباه از کار بیوفتد. هنگام هضم غذا و شیر در کودکان LES باز شده و اجازه می دهد محتوای معده به سمت مری برگردد. گاهی اوقات محتوای معده به طور کامل بالا آمده و موجب استفراغ کودک خواهد شد. در مواقع دیگر فقط بخشی از مواد معده به مری خواهد رسید. بعضی اوقات این مشکل ممکن است باعث مشکلات تنفسی یا سوزش شود و گاهی هیچ علایمی نداشته باشد.

به نظر می رسد بعضی از غذاها روی ماهیچه LES تاثیر دارند. این غذاها به LES اجازه می دهد طولانی تر باز بماند و موجب مشکلات رفلاکس شود. این غذاها به شرح زیر است:

  • شکلات
  • نعناع تند
  • غذاهای پرچرب

سایر غذاها باعث می شوند معده اسید بیشتری تولید کند. این مواد غذایی عبارتند از:

  • غذاهای دارای مرکبات
  • سس گوجه فرنگی و گوجه فرنگی

موارد دیگری که ممکن است به GERD منجر شود عبارتند از:

  • چاق بودن
  • داروها، از جمله برخی آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد درد
  • بودن در اطراف دود

ریفلاکس در کودکان

عوامل خطرزا در مورد رفلاکس در کودکان چیست؟

رفلاکس معده در اولین سال زندگی کودک بسیار متداول است. معمولا رفلاکس معده در نوزاد به خودی خود از بین خواهد رفت. رفلاکس معده برای کودک شما خطرساز خواهد بود اگر دارای بیماری های زیر است:

  • سندروم داون
  • اختلالات عصبی عضلانی مانند دیستروفی عضلانی و فلج مغزی

علایم بیماری رفلاکس در کودکان چیست؟

سوزش سردل یا اسید سوهاضمه شایعترین نشانه بیماری رفلاکس معده است. سورش سر دل به عنوان درد قفسه سینه نیز توصیف می شود. این درد از پشت سینه شروع می شود و به سمت گردن و گلو حرکت می کند. این درد ممکن است تا دو ساعت نیز ادامه داشته باشد. دراز کشیدن یا خم شدن بعد از غذا نیز می تواند منجر به سوزش سر دل شود. کودکان کمتر از ۱۲ سال اغلب علایم مختلف رفلاکس معده را در خود دارند. این علایم اغلب شامل سرفه خشک، علایم آسم یا مشکل در بلع خواهد بود. ممکن است این افراد مشکل سوزش در سر دل را نخواهند داشت. هر کودک ممکن است علایم متفاوتی داشته باشد. علایم شایع بیماری رفلاکس معده شامل شرایط زیر است:

  • آروغ زدن
  • غذا نخوردن
  • درد معده
  • بدخلقی در هنگام وعده های غذایی
  • استفراغ
  • سکسکه
  • سوزش و درد در معده
  • احساس خفگی
  • سرفه
  • سرفه در شب

علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خس خس سینه
  • سرما خوردن مداوم
  • عفونت گوش مداوم
  • داشتن درد در سینه
  • گلو درد در صبح
  • داشتن طعم ترش در دهان
  • بوی بد دهان
  • از بین رفتن یا پوسیدگی مینای دندان

علایم این بیماری ممکن است با دیگر مشکلات سلامتی اختلال ایجاد کند. اطمینان حاصل کنید کودک شما با پزشک متخصص در این زمینه دیدار خواهد کرد.

ریفلاکس در کودکان

رفلاکس در کودکان چگونه تشخیص داده می شود؟

دکتر کودک شما او را از لحاظ جسمی معاینه خواهد کرد و سابقه بیماری او را نیز بررسی خواهد کرد. آزمایش های دیگری که توسط پزشک انجام می شود شامل موارد زیر است:

اشعه ایکس قفسه سینه: این آزمایش می تواند علایمی را در مورد محتوای معده که به ریه ها منتقل شده نشان دهد. این مسئله اسپریشن نام دارد.

سری GI بالایی یا عمل بلعم باریم: این آزمایش اندام های قسمت بالای دستگاه گوارش را نشان می دهد. در این قسمت لوله غذایی مری معده و قسمتی از روده کوچک بررسی می شود. کودک شما مایع نقره ای به نام باریم را خواهد بلعید این مایع اندام ها را می پوشاند تا در پرتوی ایکس دیده شود. سپس اشعه ایکس گرفته شده تا علایم زخم یا انسداد غیر طبیعی شناسایی شود.

آندوسکوپی: این آزمایش قسمت داخلی دستگاه گوارش را بررسی می کند. یک لوله کوچک و انعطاف پذیر به نام آندوسکوپ در این آزمایش استفاده می شود. انتهای لوله دارای چراغ و لنز دوربین است. نمونه هایی از بافت دستگاه گوارش ممکن است در این آزمایش گرفته شود.

مانومتری مری: این تست قدرت عضلات مری را بررسی می کند. در این آزمایش دکتر قادر خواهد بود ببینید که آیا کودک شما در رفلاکس یا بلع مشکل دارد یا خیر. یک لوله کوچک داخل سوراخ بینی کودک شده و سپس به درون گلو و مری او میرود. سپس فشارهای عضلانی مری در هنگام استراحت اندازه گیری می شود.

نظارت بر پی اچ: این آزمایش میزان پی اچ یا میزان اسید موجود در مری را بررسی میکند. یک لوله پلاستیکی نازک داخل سوراخ بینی کودک، پایین گلو و مری می شود. این لوله دارای یک سنسور است که سطح پی اچ را اندازه گیری میکند. انتهای دیگر لوله خارج از بدن کودک به یک مانیتور کوچک وصل است. میزان پی اچ بدن کودک شما تا ۲۴-۴۸ ساعت ثبت می شود. در این مدت کودک می تواند به خانه برود و فعالیت های عادی خود را ادامه دهد. شما باید علایم مربوط به رفلاکس معده را در خانه یادداشت کنید. این علایم شامل باد گلو یا سرفه است. همچنین باید نوع غذا و میزان غذایی که کودک شما می خورد را یادداشت کنید. میزان پی اچ کودک شما با توجه به این شواهد بررسی خواهد شد.

مطالعه تخلیه معده: این آزمایش به منظور بررسی محتوانی روده کوچک کودک شما انجام خواهد شد. در این آزمایش بررسی خواهد شد که آیا معده محتوای روده کوچک را ارسال می کند یا خیر. تاخیر در خالی شدن معده ممکن است باعث بازگشت غذا به مری شود.

ریفلاکس در کودکان

درمان رفلاکس در کودکان و بزرگسالان

درمان رفلاکس معده به علایم، سن و سلامت عمومی کودک بستگی دارد. همچنین به شدید بودن شرایط بیماری کودک نیز بستگی دارد.

تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی

در بسیاری موارد تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی می تواند به کاهش رفلاکس معده کمک کند. با دکتر کودکتان در مورد تغییرات زندگی خود صحبت کنید. در ادامه چند نکته برای مدیریت علایم رفلاکس در کودکان آورده شده است:

برای نوزادان

پس از غذا دادن به کودک به مدت سی دقیقه او را در حالت عمودی نگه دارید. اگر از بطری برای غذا دادن استفاده می کنید، سر آن را تا زمانی که شیر داخل آن است در دهن کودک نگه دارید. از سری های متفاوت استفاده کنید تا ببینید دهان کودک با کدام سازگارتر است. بدین ترتیب کودک شما در هنگام غذا خوردن هوای زیادی نخواهد بلعید. اضافه کردن غلات برنج به غذای کودک می تواند برای او بسیار مفید باشد. سعی نکنید به زور معده کودک را پر کنید. چون در این صورت احتمال بروز رفلاکس معده بیشتر خواهد شد.

برای کودکان

میزان غذای کودک خود را اندازه گیری کنید. غذاهای سرخ شده و چرب، نعناع، شکلات، نوشیدنی های با کافئین مانند سودا و چای، مرکبات؛ آب میوه و فرآورده های گوجه فرهنگی را محدود کنید. وعده های غذایی کوچک به کودکتان پیشنهاد دهید. اگر کودک شما گرسنه است، میان وعده های کوچک اضافه کنید. اجازه پرخاش به کودک خود ندهید. بگذارید کودک وقتی حس گرسنگی یا سیری دارد با شما در میان بگذارد. اگر فرزند شما اضافه وزن دارد، برای کاهش وزن با پزشک مشورت کنید.

عصرانه را زودتر و شام را حداقل سه ساعت قبل خواب سرو کنید، کارهای دیگری که می توانید انجام دهید:

از پزشک کودکتان بخواهید که داروهای او را بررسی کند. برخی داروها ممکن است معده یا مری را تحریک کند. اجازه ندهید کودک بعد از غذا دراز بکشد و یا به رختخواب برود. اگر کودک شما رفلاکس معده دارد با پزشک او مشورت کنید.

ریفلاکس در کودکان

داروها و سایر روش های درمانی رفلاکس در کودکان

دکتر فرزند شما ممکن است گزینه های دیگری را برای درمان او پیشنهاد دهد.

داروها:

دکتر ممکن است برای درمان رفلاکس معده دارو تجویز کند. داروهایی وجود دارد که به کاهش میزان اسید معده کمک می کند. این امر سوزش سر دل را که به رفلاکس وابسته است کاهش می دهد. این دارو ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مسدود کننده H2:

این دارو با مسدود کردن هورمون هیستامین میزان اسید معده را کاهش می دهد. هیستامین از عوامل ساخت اسید در معده است. دکتر ممکن است نوع دیگری از دارو را تجویز کند که سریعتر به تخلیه معده کمک کند. اگر غذا در زمان نرمال در معده نماند رفلاکس معده رخ خواهد داد.

مکمل های غذایی:

بعضی کودکان با رفلاکس نمی توانند وزن اضافه کنند چون اغلب استفراغ می کنند. اگر دلیل رفلاکس معده باشد، دکتر ممکن است پیشنهاد زیر را ارائه دهد:

افزودن غلات برنج به غذای آماده کودک

با افزودن مکمل تجویز شده، کالری بیشتری به کودک خود بدهید. اگر کودک شما آلرژی داشته باشد، غذای کودک بدون شیر یا با شیر سویا استفاده کنید.

تغدیه به وسیله لوله:

در بعضی موارد ممکن است تغذیه با لوله توصیه شود. در مواردی همچون بیماری های مادرزادی قلب و تولد نارس مورد استفاده است. این نوزادان در صورت خوردن شیر مادر یا شیر خشک دچار استفراغ خواهند شد. در این روش شیر یا غذای کودک از طریق لوله ای که در بینی گذاشته می شود، تغذیه می شود. به این لوله، لوله بینی گفته می شود. این لوله از طریق مری داخل معده قرار می گیرد. در این روش کودک شما علاوه بر تغذیه به وسیله بطری شیر می تواند یک لوله تغذیه نیز داشته باشد. به این لوله ها نازودوودنال گفته می شود.

ریفلاکس در کودکان

عمل جراحی:

در موارد شدید رفلاکس معده جراحی با نام فندوپلیکشن ممکن است انجام شود. اگر کودک به دلیل استفراغ افزایش وزن نداشته باشد و یا دچار مشکلات مککر در تنفس و تحریک پذیری گلو باشد، دکتر کودک ممکن است این گزینه را پیشنهاد دهد. این جراحی به صورت لاپاروسکوپی است که درد کمتری دارد و زمان ریکاوری آن بسیار کوتاه است.

در این روش برش های کوچکی در شکم کودک ایجاد می شود. یک لوله کوچک با یک دوربین در انتهای آن وارد شکم شده و جراح قادر است داخل بدن را مشاهده کند. جراحی از طریق برشهای دیگر انجام خواهد شد. در این جراحی قسمت بالای معده در اطراف مری پیچیده شده و یک باند محکم ایجاد میکند که باعث تقویت LES شده و رفلاکس معده را کاهش می دهد.

عوارض رفلاکس در کودکان چیست؟

برخی از نوزادان و کوکانی که مبتلا به رفلاکس معده هستند ممکن است استفراغ نکنند اما محتویات معده آنان ممکن است از طریق نای بالا رود و به داخل ریه وارد شود. این مسئله در دراز مدت باعث آسم یا ذات الریه خواهد شد.

استفراغ نیز بسیاری از کودکان مبتلا به رفلاکس را درگیر می کند. این مسئله می تواند باعث کاهش وزن و تغذیه نامناسب شود. با گذشت زمان اگر اسید معده به داخل مری باز گردد، می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • التهاب مری
  • زخم مری که می تواند دردناک باشد و خونریزی کند
  • کاهش گلبول های قرمز خون از بروز زخم و خونریزی و کم خونی

بزرگسالان ممکن است در طولانی مدت از التهابات مری رنج ببرند:

  • باریک شدن یا سفت شدن مری
  • وجود سلول های غیر طبیعی در پوشش مری

زندگی با مشکل رفلاکس در کودکان

بسیاری از نوزادان که استفراغ می کنند، حدودا تا یک سالگی این مشکل را تجربه می کنند. با بزرگتر شدن و قوی تر شدن LES این مشکل معمولا بر طرف خواهد شد. مصرف دارو و ایجاد تغییر در شیوه زندگی و رژیم غذایی نیز موجب کاهش رفلاکس معده، استفراغ و سوزش خواهد شد.

ریفلاکس در کودکان

چه موقع باید با دکتر فرزندم مشورت کنم؟

  • اگر فرزندتان شرایط زیر را داشت با پزشک او تماس بگیرید:
  • اگر فرزند یا نوزادتان وزن زیاد نمی کند
  • دارای علایم آیم و ذات الریه است. مواردی مانند سرفه، خس خس سینه یا مشکل در تنفس

نکات کلیدی در مورد رفلاکس در کودکان

رفلاکس معده یک بیمای گوارشی طولانی مدت و مزم است. این اتفاق زمانی می افتد که محتویات معده به داخل مری بازگردد. سوزش سر دل و سو هاضمنه شایع ترین علامت رفلاکس است. استفراغ ممکن است موجب کاهش وزن و تغذیه نامناسب شود. با شیوه زندگی سالم و رژیم غذایی می توان رفلاکس معده را کاهش داد. ممکن است گاهی به دارو، لوله تغذیه و یا جراحی نیاز باشد.

مرحله بعدی

قبل از رفتن به دکتر سوالات خود را روی یک کاغذ بنویسید. در این بازدید، نام داروها، درمانها یا آزمایشهای جدید را بنویسید و هرگونه دستورالعمل جدیدی که دکتر شما برای فرزندتان به شما می دهد، را یاداشت کنید. اگر فرزند شما قرار پزشکی بعدی داشت، تاریخ، ساعت و هدف آن دیدار را بنویسید. بدانید که چگونه می توانید پس از ساعات کاری با دکتر کودک خود تماس بگیرید. این مسئله آنجا مهم است که اگر فرزند شما بیمار شود و سؤال دارید یا به مشاوره نیاز دارید، بتوانید به جواب برسید.

روش های خانگی و طبیعی برای رفلاکس در کودکان

رفلاکس در نوزادان یک اتفاق طبیعی است که نزدیک به ۵۰ درصد کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد.  سیستم های هضم آنها در مقایسه با کودکان بزرگتر یا بزرگسالان کاملاً توسعه نیافته و هنوز ضعیف هستند. رفلاکس خاموش یا رفلاکس حنجره (LPR)، یکی از انواع بیماری رفلاکس معده  است. علائم مزمن رفلاکس که ممکن است بیش از ۱۰ تا ۱۴ ماه طول بکشد و از تغذیه کودک جلوگیری کند. رفلاکس خاموش هنگامی اتفاق می افتد که محتویات معده (از جمله اسید معده و آنزیم های گوارشی) به حنجره و حلق کودک (بخش صوتی و گلو) برمی گردد. خطر واقعی رفلاکس خاموش هنگامی است که محتویات وارد بینی، گوش، سینوس و ریه ها می شود. خطر دیگر LRP این است که قبل از بازگشت به معده، محتوای معده در مری باقی می ماند. این می تواند به لوله مری و دستگاه گوارش که هنوز در حال توسعه هستند آسیب برساند.

ریفلاکس در کودکان

موقعیت تغذیه شدن

در حین و بعد از تغذیه، کودک خود را در وضعیت عمودی قرار دهید. اگر در حال تغذیه با شیشه شیر هستید، کودک خود را در مقابل معده خود به سمت بیرون نگه دارید. اگر در حال شیردهی هستید، کودک خود را با زاویه ۴۰ درجه نگه دارید. این حالت تغذیه را در طی حداقل ۳۰ دقیقه پس از هر بار تغذیه حفظ کنید. این مسئله به شما کمک می کند شیر را مستقیم به معده کودک هدایت کنید.

موقعیت خواب

وضعیت خواب کودک خود را با قرار دادن یک پتو در زیر تشک گهواره تنظیم کنید. با استفاده از بالش سر کودک خود را بلند نکنید. این امر خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) را افزایش می دهد.

رژیم خود را تغییر دهید

اگر در حال شیردهی هستید، رژیم خود را بررسی کنید. عادات سبک زندگی و غذاهایی را که کودک شما را تحت تأثیر قرار می دهد شناسایی کنید. موارد زیر قطع کرده یا محدود کنید:

  • غذاهای چرب، شکلات، مرکبات، غذاهای روغنی و ادویه را محدود کنید.
  • از مصرف لبنیات، کافئین و نوشیدنی های گازدار خودداری کنید.
  • سیگار نکشید.

فعالیت بدنی کودک را محدود کنید

بعد از تغذیه از بازی با کودک خودداری کنید. از انجام هرگونه فعالیت بدنی که شامل خم شدن یا چرخیدن کودک باشد خودداری کنید زیرا این کار احتمال بازگشت مواد غذایی به مری را افزایش می دهد. از زمان شیر دادن برای داستان گویی استفاده کنید یا قبل از چرت زدن شیر دادن را برنامه ریزی کنید.

ورزش با پاها

شما می توانید رفلاکس را با ورزش کردن فرزند خود به روش خاصی تنظیم کنید. کودک خود را روی پشت خود بخوابانید و سپس پاها را طوری حرکت دهید که گویی به او می آموزید چگونه دوچرخه سوار کند. این کار را چندین بار تکرار کنید. همانطور که در بالا گفته شد کودک خود را بعد از تغذیه درگیر ورزش بدنی نکنید.

ریفلاکس در کودکان

ماساژ و لمس درمانی

برای درمان طبیعی رفلاکس در نوزادان، سعی کنید معده کودک خود را با روغن نارگیل یا روغن زیتون ماساژ دهید. کودک خود را با استفاده از حرکات طولانی، ملایم و رو به پایین،  ماساژ دهید تا عصب واگ را که با دستگاه گوارش، ریه ها و قلب ارتباط دارد، تحریک کند.

روغن نارگیل برای کودک ایمن است

راه دیگر برای کاهش علائم بیماری رفلاکس اضافه کردن ۱/۲ قاشق چایخوری روغن نارگیل به نوشیدنی یا غذای کودک است، ترجیحاً از غذای گرم استفاده کنید. روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی است که ناراحتی ناشی از رفلاکس معده را کاهش می دهد.

سرکه سیب

بیماری رفلاکس در نوزادان ناشی از اسید زیاد نیست. این بیماری در نوزادان در واقع ناشی از نداشتن اسید کافی در معده است. سرکه سیب یک درمان طبیعی و سریع برای کودک شما است. ۱/۴ قاشق چایخوری سرکه را با ۶ تا ۸ اونس آب برای تعادل اسیدی مخلوط کنید. همیشه قبل از افزودن چیزی به رژیم غذایی کودک، با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید.

 

نوزادان کمتر از شش ماه نباید چیزی بجز فرمول کودک یا شیر مادر مصرف کنند [۳]. همیشه قبل از افزودن هر چیزی به رژیم غذایی نوزاد خود، با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید.

بابونه

بابونه دارای اثرات آرام بخش و ضد اسپاسم است که آن را به عنوان یک درمان طبیعی برای رفلاکس معده تبدیل می کند. این گیاه می تواند بلافاصله علائم مزمن را برطرف کند، هضم غذا را بهبود بخشد و وقوع رفلاکس را کاهش دهد. ۱/۲ قاشق چایخوری گل بابونه خشک را در ۱ فنجان آب گرم بریزید. بگذارید خنک شود، و سپس صاف کنید. روزانه ۱ تا ۲ قاشق چایخوری استفاده کنید. همیشه در مورد انتخاب خود با پزشک خود مشورت کنید تا از داروهای طبیعی برای فرزندتان استفاده کند.

ریفلاکس در کودکان

بهترین غذاها برای رفلاکس در کودکان

رژیم غذایی متعادل در مشکل رفلاکس در کودکان مهم ترین چیز است. تعادل در رژیم غذایی در مشکلات مربوط به رفلاکس بخش مهمی از این تعادل است. بنیاد بین المللی اختلالات گوارشی خاطرنشان می کند که این موضوع به تعادل میزان غذای اسیدی با مقدار غذای قلیایی که کودک شما در غذاهای خود استفاده می کند، نیز مربوط می شود.

دستیابی به این تعادل می تواند تا حدود زیادی بروز رفلاکس معده را کاهش دهد زیرا باعث کاهش اسیدیته کلی معده می شود. با این حال، آسان ترین کار در جهان نیست که رژیم غذایی کاملاً متعادل را به کودک ارائه دهید. کودکان غذای بسیار کمی را دوست دارند و اگر پتانسیل رفلاکس به این موضوع اضافه شود، دامنه غذایی که یک کودک مایل به امتحان کردن آن است حتی کمتر می شود.

خوشبختانه، غذاهای که از خوردن آنها مشکلات رفلاکس معده عود نکند در مقایسه با قبل گسترده تر شده است. غذاهای قلیایی گزینه ای ایمن هستند زیرا برای تعادل اسید معده مفید هستند بنابراین احتمال اسید اضافی را کاهش می دهند که می تواند منجر به رفلاکس شود. غذاهای قلیایی عمدتا از میوه، سبزیجات و نوشیدن آب زیاد تشکیل شده اند. استثنائات البته صدق می کند، به عنوان مثال لیمو و گریپ فروت هر دو بسیار اسیدی هستند اما خیار و آووکادو هر دو گزینه قلیایی بی خطر هستند.

مطالعه اکتبر سال ۲۰۱۷ که در مجله جاما منتشر شد، نشان داد که یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه و آب قلیایی در واقع به همان اندازه که داروهای مشخص شده در کاهش اسیدیته معده تاثیر دارند، مؤثر هستند. رژیم غذایی فرزند شما می تواند تأثیر بسزایی در عملکرد معده او داشته باشد و ممکن است بطور مؤثر فرکانس رفلاکس را کاهش دهد.

نکته

اگر فرزند شما مبتلا به رفلاکس معده است و به نظر می رسد رژیم غذایی بسیار کم تنوعی را تجربه می کند، ممکن است ارزش مکمل های غذایی مایع را در نظر داشته باشد. البته بهترین راه برای کودک به جهت دریافت مواد مغذی روزانه از طریق یک رژیم متعادل است، اما بعضی اوقات رسیدن به این کار سخت است.

ریفلاکس در کودکان

بدترین مواد غذایی برای رفلاکس در کودکان

به جای اینکه بلافاصله رژیم غذایی نسبتاً سخت و ساده ای انتخاب کنید، ابتدا برخی از بدترین غذاها را در هنگام رفلاکس در نظر بگیرید و این غذاها را در صورت لزوم حذف کنید.

برخی از بدترین غذاها برای رفلاکس در بچه ها، همانطور که بیمارستان های دانشگاه توصیه می کنند، عبارتند از:

نوشیدنی های گازدار:

نوشابه از بسیاری جهات می تواند برای کودکان بد باشد، اما وقتی صحبت از ریفلکس در بچه ها می شود این موضوع حتی بدتر هم می شود. نوشابه حباب های معده را گسترش داده و باعث فشار  می شود و این امر مانع از روند هضم غذا شده و می تواند منجر به افزایش اسیدیته شود.

شکلات:

متأسفانه شکلات یکی از بدترین مواد غذایی برای رفلاکس در کودکان است. ترکیب کاکائو، چربی و کافئین یک عنصر منفی است که باعث ایجاد اسیدیته می شود.

مرکبات:

پرتقال، لیمو، لیموترش و گریپ فروت به ویژه برای اسیدیته بد هستند، بنابراین هنگام تهیه میوه های سالم در رژیم غذایی کودک از آنها گذر کنید.

غذاهای سرخ شده:

در صورت امکان از سیب زمینی سرخ شده، پیاز و مرغ سرخ شده و همچنین سایر انواع غذاهای سرخ شده خودداری شود. غذاهای پخته شده یا گریل شده گزینه های کاملاً قابل قبولی هستند.

تنقلات در اواخر شب:

کودکان باید از خوردن، حداقل دو ساعت قبل از خواب پرهیز کنند تا مشکلات گوارشی و افزایش اسیدیته کاهش یابد.

گوجه فرنگی:

خود گوجه و غذاهای تهیه شده با آن مانند سس مارینارا، سوپ گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی.

برای جلوگیری از اسیدیته زیاد و اینکه چگونه ممکن است تعادل pH معده شما را تشدید کند، باید موارد ذکر شده در نظر گرفته شود.

رفلاکس در کودکان نوپا

ایجاد یک رژیم غذایی مناسب برای بچه های بزرگتر به خودی خود یک چالش است، اما برای کودکان کوچکتر، مانند کودکان نو پا، حتی می تواند دشوارتر باشد.

ریفلکس در کودکان نوپا بسیار رایج است زیرا  دروازه بین معده و مری، در مراحل اولیه زندگی کاملاً شکل نمی گیرد. این بدان معنی است که اسید تولید شده در معده به اندازه کافی مانع از ماندن در معده نمی شود و از طریق مری به صورت رفلاکس باز می گردد.

ریفلاکس در کودکان

علائم ریفلاکس در کودکان نوپا شامل موارد زیر است:

گرسنگی:

اگر به نظر می رسد کودک گریه می کند یا به دنبال وعده های غذایی به طور فزاینده ای است این مسئله می تواند به دلیل درد معده یا گرفتگی ناشی از اسیدیته باشد.

نارسایی:

استفراغ مکرر یا برگشت مجدد ریفلکس یک علامت شایع است که اسید بیش از حد در معده وجود دارد که از اسفنکتر مری عبور می کند.

ناتوانی در افزایش وزن:

کودک نوپایی که دچار ریفلکس می شود ممکن است وزن مناسبی نداشته باشد. این امر می تواند به دلیل عدم تمایل به غذا خوردن به دلیل ناراحتی باشد، یا ممکن است به این دلیل باشد که کودک به دلیل استفراغ و گشنگی مجدد غذای مورد نیاز خود را دریافت نمی کند.

هنگامی که صحبت از درمان رفلاکس در کودکان نوپا است، گزینه های مختلفی وجود دارد که می توانید امتحان کنید. تغییرات رژیم غذایی می تواند چالش برانگیز باشد  زیرا بسیاری از کودکان نوپا در ابتدا رژیم غذایی محدود دارند.

خوشبختانه، فقط نوع غذای خوراکی نیست که می تواند به ریفلکس کمک کند، بنابراین برخی از تغییرات شیوه زندگی برای کاهش ناراحتی های ناشی از اسیدیته معده ایجاد مفید است. این موارد به شرح زیر است:

ریفلاکس در کودکان

اندازه وعده های غذایی:

به جای سه وعده غذایی بزرگ، بخش های کوچکتر را که بیشتر تکرار می شوند، انتخاب کنید. این کار به معده کودک شما اجازه می دهد تا غذا را راحت تر بپذیرد و همچنین بدان معنی است که معده هنگام غذا خوردن کاملاً پر نیست، بنابراین احتمال سرریز شدن و منجر به رفلاکس شدن کمتر می شود.

موقعیت یابی:

کودک نوپای خود را در حالت عمودی در زمان غذا و هم بعد از وعده های غذایی بنشانید تا جاذبه به نگه داشتن مواد غذایی در معده کمک کند.

خواب:

اگر سر کودک نوپا در هنگام خواب کمی بالا باشد، رفلاکس کاهش می یابد. برای بلند کردن  چیزهایی را زیر پاهای تخت قرار دهید، اما بالش  اضافه نکنید – این مسئله می تواند برای نوزادان خطرناک باشد.

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *