غذای پرچرب چند روز قبل از جراحی احتمالاً روی حافظه تأثیر میگذاردپژوهش جدید
محققان دریافتند که خوردن غذاهای چرب در روزهای قبل از عمل جراحی می تواند فرآیند التهابی مرتبط با زوال شناخنتی را تشدید کند .
محققان در یک مطالعه جدید دریافتند که خوردن غذای چرب در روزهای قبل از عمل جراحی میتواند باعث مشکلاتی در عملکرد حافظه شود و فرایندهای التهابی مرتبط با زوال شناختی را تشدید کند. همچنین این امر میتواند منجر به افزایش خطر زوال عقل گردد. از سویی به گفته محققان، مصرف یک ماه مکمل اسیدچرب DHA امگا ۳ میتواند التهاب پس از جراحی را کاهش داده و از مشکلات حافظه جلوگیری کند.
براساس مقاله منتشر شده در Brain, Behavior, and Immunity، در مطالعه جدید محققان دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا، موشهایی که فقط سه روز قبل از جراحی غذاهای چرب خورده بودند، تا دو هفته نشانههایی از کمبود حافظه را نشان دادند. همچنین این نشانهها، با یک التهاب شدید در مغز همراه بود که به مدت سه هفته ادامه داشت.
تأثیر خوردن غذای چرب بر حافظه بیماران
اگر تابهحال تحت عمل جراحی قرار گرفتهاید، احتمالاً به یاد میآورید که وقتی اثر داروی بیهوشی از بین میرود، احساس گیجی میکنید. این احساس به مرور محو میشود، اما در برخی افراد این احساس ممکن است هفتهها یا ماهها طول بکشد.
از سویی، رژیم غذایی پرچرب خود به تنهایی ممکن است در مغز کمی التهاب ایجاد کند؛ به همین دلیل وقتی این دو عامل یعنی غذای پرچرب و بیهوشی در عمل جراحی به فاصله اندکی کنار هم قرار بگیرند، یک واکنش همافزایی ایجاد میشود که ممکن است روی حافظه بلندمدت نیز تأثیر بگذارد.
محققان برای آزمایش این فرضیه، به چند موش غذاهای پرچرب دادند، سپس این موشها را بیهوش کردند. محققان مشاهده کردند که خوردن غذای چرب بهخودیخود روی عملکرد حافظه تأثیر میگذارد، اما از سویی بیهوشی نیز این تأثیرات را طولانیتر میکند. مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا مشخص شود این اثرات شناختی دقیقاً چقدر طول میکشد و مسکنهای پس از عمل جراحی مانند مورفین چگونه این اثرات را طولانی میکنند.
از طرف دیگر، محققان دریافتند که مصرف یک ماه مکمل اسیدچرب DHA امگا ۳ واکنش التهابی پس از جراحی را کاهش داده و از مشکلات حافظه جلوگیری میکند.