فواید آشپزی برای جسم و روان و مزایای اقتصادی آن
شاید تصور کنید آشپزی کار بیهوده ای است که فقط وقت ما را هدر می دهد و ترجیح می دهید زمان خود را صرف کارهای مهم تری کنید.اگر از فواید آشپزی آگاه باشید دیگر چنین دیدگاهی نخواهید داشت.آشپزی برای سلامت جسم و روان مفید است و به بهبود روابط اجتماعی و ویژگی های شخصیتی و صرفه جویی در هزینه ها کمک می کند .شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه از آشپزی برای درمان مشکلات و اختلالات رفتاری و روانی استفاده می شود .
فواید آشپزی برای سلامت جسم:
وقتی در خانه آشپزی می کنیم می توانیم غذاهای سالم و مغذی بپزیم و از خوردن فست فود ها و غذاهای آماده پرهیز کنیم.مصرف غذاهای سالم فواید فراوانی دارد از جمله:
به تقویت سییستم ایمنی بدن کمک می کند و خطر بیماری هایی مانند بیماری های قلبی ،سرطان،فشار خون و دیابت را کاهش می دهدو انرژی ما را بیشتر می کند و خواب شبانه را بهبود می دهد.
در زنان مصرف غذاهای سالم علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) و یا ئسگی را کاهش می دهد و احتمال باروری را افزایش می دهد.
آماده کردن غذا در خانه موجب می شود که کنترل بیشتری روی مواد اولیه و اندازه های وعده غذایی داشته باشیم و بهتر بتوانیم وزن خود را کنترل کنیم و کاهش دهیم.
در زمان انتخاب مواد اولیه غذا می توانیم از خرید موادی که به آن مانند حساسیت داریم مانند (مغزها و گلوتن)پرهیز کنیم.
با انتخاب مواد اولیه سالم و مناسب آشپزی در خانه خطر بیماری های ابتلا به بیماری های مرتبط با غذا را کاهش می دهد .مسمومیت غذایی از مشکلات رایج کسانی است که از رستوران ها یا فست فود ها غذا می خورند.بسیاری از سازمان های بهداشت روان تاکید می کنند که تغذیه مناسب نقش مهمی در حفظ سلامت مغز دارد.
آشپزی فرآیندی است که به برنامه ریزی نیاز دارد (تهیه کردن مواد لازم و پیروی کردن از دستور پخت غذا ) برای انجام آن باید ذهنتان را فعال نگه دارید و به زمان و جزئیات توجه داشته باشید.فعال ماندن ذهن و به کار گیری حافظه بهترین راه برای مقابله با انواع بیماری ها به کار می رود.