آشپزی

۲ طرز تهیه کیک کشمشی خانگی در فر و بدون فر

2 طرز تهیه کیک کشمشی خانگی در فر و بدون فر در قابلمه

کیک کشمشی نرم و پف پفی یکی از کیک‌های نوستالژیک دوران کودکی اکثر ما و خوراکی زنگ تفریح در مدرسه بود. طرز تهیه کیک کشمشی و گردویی، کیک کشمشی زعفرانی خوش عطر، کیک کشمشی با ماست یا شیر و کیک کشمشی ساده و گردویی در فر یا در قابلمه به صورت خانگی همگی از قدیم مرسوم بوده‌اند. اما چگونه می‌توانیم خودمان این کیک خوشمزه را درست کنیم تا از سلامت آن مطمئن باشیم؟ امروز در مجله کوروش می‌خواهیم طرز تهیه کیک کشمشی خوش طعم و عطر در فر و طرز تهیه کیک کشمشی بدون فر در قابلمه را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کیک کشمشی در فر

 

2 طرز تهیه کیک کشمشی خانگی در فر و بدون فر در قابلمه

 

مواد لازم

 

تخم‌مرغ: ۵ عدد

آرد: ۲ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

کشمش پلویی: ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شیر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

روغن مایع: ۳/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

بیکینگ پودر:‌۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کیک کشمشی در فر

 

2 طرز تهیه کیک کشمشی خانگی در فر و بدون فر در قابلمه

مرحله اول

 

برای درست کردن این کیک اسفنجی خوشمزه ابتدا کشمش‌ها را در ظرفی بریزید و بگذارید خیس بخورد. پس از گذشت ۱ ساعت، کشمش‌ها را آب بکشید. ۲ قاشق آرد را الک کنید و پس از خشک‌شدن کشمش‌ها، آرد را با کشمش مخلوط کنید.

 

مرحله دوم

 

تخم‌مرغ‌ها را بیرون می‌گذاریم تا به دمای محیط برسد. سپس، زرده و سفیده را از هم جدا کنید. زرده‌ها را در ظرفی دیگر هم بزنید. سپس نیمی از شکر را به زرده‌ها اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا دانه‌های شکر با زرده ترکیب شوند. بهتر است با همزن برقی در دور متوسط این کار را انجام دهید. پس از ترکیب شدن مواد، وانیل را اضافه کنید. سپس بیشتر از دفعه پیش هم بزنید تا مواد کش‌دار شود.

 

مرحله سوم

 

پس از غلیظ‌ شدن مواد، شیر و روغن را اضافه کنید. بهتر است شیر ولرم باشد. بعد از کمی هم زدن مواد، در ظرفی دیگر بیکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید و مواد را الک کنید. ۳ بار باید آرد و بیکینگ پودر را الک کنید. سپس به تدریج، مواد الک شده را به ظرف قبلی اضافه کنید و با هر بار اضافه کردن، هم بزنید.

 

مرحله چهارم

 

سپس سفیده‌ها را در ظرفی دیگر، هم بزنید و نیمه دیگر شکر را به آن اضافه کنید. باید سفیده و شکر را انقدر هم بزنید که پف کند. سپس این مواد را به مواد اصلی اضافه کنید و کمی به صورت دروانی هم بزنید. سپس کشمش‌ها را در مواد کیک بریزید؛ ولی زیاد هم نزنید.

 

مرحله پنجم

 

مایه کیک را در قالب چرب‌ شده مورد نظر بریزید و در فر با رمای ۱۸۰ درجه قرار دهید. پس از گذشت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه، کیک شما آماده است.

 

طرز تهیه کیک کشمشی بدون فر و در قابلمه

 

2 طرز تهیه کیک کشمشی خانگی در فر و بدون فر در قابلمه

مواد لازم

 

تخم‌مرغ: ۴ عدد

شیر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

روغن مایع: ۳/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آرد:‌ ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

کشمش: به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه کیک کشمشی بدون فر در قابلمه

 

طرز تهیه کیک کشمشی خانگی در فر و بدون فر در قابلمه

مرحله اول

 

ابتدا تخم‌مرغ، شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید و حداقل ۵ دقیقه خوب هم بزنید. سپس شیر ولرم و روغن مایع را اضافه کنید و در حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید. سپس مثل دستور قبلی، آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید و ۳ بار الک کنید. مواد الک شده را به تدریج به ظرف قبلی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

 

مرحله دوم

 

در قالب مورد نظر، مواد را بریزید. سپس کشمش را روی خمیر بپاشید. می‌توانید برای خوش‌طعم و خوشمزه‌شدن، کیک کشمشی و گردویی داشته باشید، پس تکه‌ها گردو را نیز روی مواد بریزید. سپس قالب را در قابلمه‌ای بزرگ قرار دهید و به مقدار خیلی کم، کف قابلمه آب بریزید.

 

مرحله سوم

 

در قابلمه را ببندید و اجازه دهید کیک بپزد. شعله گاز را کم کنید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کیک مغز پخت شود. می‌توانید برای اطمینان از مغرپخت شدن کیک، از دم‌کنی استفاده کنید.

البته برای این دستور، می‌توانید بدون قالب عمل کنید. یعنی در قابلمه نچسب مورد نظر، کمی روغن بریزید و مواد را در آن بریزید و روی قابلمه دم‌کنی بگذارید تا کیک خوب بپزد. نوش جان!

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *