۱۰ فروردین, ۱۴۰۳
آشپزی

طریقه مصرف صبحانه

صبحانه:اولین وعده غذایی در طول روز است که شامل یک یا چند نوع نوشیدنی (چای،قهوه،آب میوه های طبیعی)لبنیات (پنیر،خامه و…)غلات(انواع نان ها ،برنج و …)است که ممکن است به دانه های روغنی یا میوه هم همراه باشد .در اهمیت صبحانه برای لاغری همین قدر که باعث افزایش متابولیسم خواهد شد و همچنین انرژی و مواد مغذی طی روزها برامون تاًمین میکنه.

اطلاعاتی درباره ارزش غذاییی صبحانه های رایج در ایران :

نان:بهترین نوعنان نان های سبوسدار مانندد سنگک و نان های تیره فانتزی است که حاوی کربوهیدرات هستند.

ششیر:سرشار از کلسیم البته نوع کم چرب آن برای لاغری مناسب است.

عسل:عسل بر مربا ارجحیت دارد .اما نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.

پنیر:پنیر از مواد غذایی پر پروتئین صبحانه ایرانی محسوب میشود البته برای لاغری از نوع کم چرب و نمک آآن استفاده شود و بهتر است همراه سیاه سیاهدانه ،گردو یا کنجد و حتی سبزیجات معطر طعم ذار کرد.

گردو:گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ مفید حتی برای افراد دارای کلسترول بالا .

مربا:مربا نوعی قند ساده که هر قاشق آن یک واحد قند محسوب می شود.

کره:کره از اجزای پر کالری و چرب صبحانه که باعث افزایش کلسترول خون می شود و برای افراد دارای چربی و کلسترول خون توصیه نمی شود.خامه هم مانند عسل است.

تخم مرغ :تخم مرغ به صورت آب پز عسلی ،نیمرو و املت که نوع آب پز آن به افراد دارای وزن زیاد توصیه می شود و نوع نیمرو و املت آن به افراد دارای کمبود وزن توصیه می شود.

عدس:عدس منبع پروتئین گیاهی است یک کاسه عدسی جایگزین مناسبی برای پنیر و تخم مرغ است.

میوه و سبزیجات:مصرف میوه های تازه مانند سیب پرتغال هویج را میتوان به صبحانه خود اضافه کرد .

کره بادام زمینی:کره بادام زمینی البته به دلیل کالری زیاد با احتیاط مصرف شود.

نوشیدن چای سبز:نوشیدن چای سبز به جای چای سسیاه باعث افزایش سوخت و ساز خواهد شد .در وعده صبحانه.

بهتر است صبحانه تان از چند گروه غذایی مختلف (پروتئین و کربوهیدرات ها)تشکیل شود نه فقط یک نوع ماده غذایی.

شیر ،ماست پنیرتخم مرغ و عدسی از منابع پروتئین اند.

نان غلات:نان غلات ،میوه و سبزیجات و آبمیوه های طبیعی ،عسل و مربا منابع تاًمین کننده کربو هیدرات های پیچیده و ساده اند.البته قند های ساده و چربی ها (مانند مربا،کره و خامه)در حد کم مصرف شوند.

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *