آیا خوردن غذاهای تند برای بدن انسان ضرر دارد؟

سوًالی که همیشه علاقه مندان خوردن غذاهای تند دارند این است که آیا خو راکی های تند می تواند برای بدن انسان ضرر داشته باشد یا آنکه بی ضرر است ؟
ذائقه غذایی هر شخص متفاوت است . برخی غذاهای آتشین و تند را دوست دارند ، اما عده ای دیگر نمی توانند لب به غذاهای خیلی تند بزنند . اما فراغ از ذائقه غذایی و سلیقه تا به حال به این فکر کرده اید که آیا خوردن غذاهای تند برای بدن انسان ضرر دارد یا خیر ؟
دیدگاه های متفاوتی در این مورد وجود دارد . در سپتامبر سال جاری میلادی ، یک پسر بچه ۱۴ سال که در یک چالش شرکت کرده بود ، پس از خوردن یک فلفل تند درگذشت . در این چالش از فلفل هایی استفاده می شود که جزو تند ترین فلفل های جهان هستند . گرچه همچنان علت مرگ این پسر بچه در دست بررسی است . اما ظاهراً بعد از این اتفاق چالش خوردن این فافل از فروشگاه های آمریکایی برداشته شده است .
اما شاید جالب باشد بدانید که چگونه خوردن غذاهای تند می تواند روی سلامت افراد اثر گذار باشد و باعث تشدید علائم یماری های مزمنی مثل التهاب روده شود . همچنین جالب است بدانیم که رژیم غذایی تند چقدر روی طول عمر یک فرد اثر گذارند .
چرا خوردن غذاهای تند همیشه جذاب است؟
غذای تند ، به غذایی گفته می شود که به مقدار فراوانی از ادویه جات استفاده شود . عمدتاً غذاهای آسیایی تند و پر ادویه هستند . کپسایسین موجود در فلفل های چینی می تواند تندی منحصر به فردی به غذا بدهد .
اثرات کوتاه مدت آنها روی سلامتی
اثرات کوتاه مدت خوردن غذاهای تند متنوع است . از احساس یک گرمای لذت بخش گرفته تا حس سوزش ناخوشایند روی لب ها ، زبان و دهان می تواند متفاوت باشد .همچنین می تواند باعث بروز مشکلاتی چون سر درد ، استفراغ و ناراحتی دستگاه گوارش هم شوند .
بنابراین اگر بعد از خوردن هر وعده غذایی تند علائمی مثل میگرن ، شکم درد یا اسهال به سراغ شما آمد ، توصیه می کنیم از خوردن آن ها پرهیز کنید . این ها علائمی هستند که افراد مبتلا به بیماری التهاب روده بعد از خوردن یک وعده غذایی تند به آن ها دچار می شوند .
در عین حال تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد غذاهای تند می توانند به کنترل برخی از بیماری های تغذیه ای کمک کند .
نمیتوان بهطور دقیق در این باره اظهار نظر کرد
اپید میولوژیست های تغذیه سال هاست که در حال مزایا و معایب مصرف طولانی مدت غذاهای تند هستند . این تحقیقات نتایج متفاوتی را گزارش می دهند . اما هر چه علم به جلو می رود ، پاسخ های دقیق تری را هم دریافت می کنیم . به طور مثال اکنون محققان با قاطعیت می گویند که خوردن غذاهای تند نمی تواند باعث بوجود آمدن زخم معده شود . گرچه ارتباط آن با سرطان معده نا مشخص است .