ویتامین ها و منابع گیاهی
ویتامین های Aیا رتبنول:
زردئآلو،خربزه،گیلاس،موز،خرما،هلو،پرتغال،هویج ،جعفری،کدو،چغندر،ششلغم،اسفناج،کاهو،شاهی.
ویتامین B1یا تیامین:
برنج قهوه ای،تخمه آفتاب گردان ،نخود،جو،لوبیا،نان های سبوس دار،مغزها.
ویتامین B2:
بادام،گندم،سبزیجات برگ سبز و غلات و سبزی شاهی.
ویتامین B3 یا نیاسین:
سبوس گندم،جو،میوه خشک و برنج قهوه ای.
ویتامین B4 یا کولین:
گل کلم،خیار و بادام زمینی.
ویتامین یا اسید پانتونیک:
آجیل،سبوس گندم،جو،لوبیا،نان گندم و سبزیجات برگ سبز.
ویتامین إ۶ یا پیریدوکسین:
سبوس گندم،جو،برنج قهوه ای،کلم،میوه خشک.
ویتامین B9یا اسید فولیک:
عدس،سبوس برنج ،آرد،سویا،نخود ،چشم سیاه،لوبیای مرمری ،لوبیا قرمز،بادام زمینی،اسفناج،برگ شلغم ،گندم ،کدو تنبل(کدو حلوایی).
ویتامین B12 یا کوبالامین:
از اعصاب و سلول های خونی محافظظت می کند. اگر سن شما بالای ۵۰ سال است بدنتان به مقدار بیشتری از ویتامین احتیاج دارد.
کمبود این ویتامین موجب کم خونی ،تخریب اعصاب و کمبود حافظه می گردد.
ویتامین C:
توت فرنگی ، کلم بروکلی،گرین فروت،گوجه فرنگی،انبه،لیمو،گل کلم، سیب زمینی،هندوانه،اسفناج،کلم،نارنگی و مرکبات کیوی و دیگر میوهها و سبزی های تیره برگ،جعفری.
ویتامینD:
غلات و برخی سبزیجات و میوه جات ،نور آفتاتب.
ویتامین E:
هلو،مارچوبه،روغن خرما ،روغن آفتاب گردان،،زیتون ،سبزیجات برگ دارو پر رنگ از قبیل اسفناج ،برگ چغندر ،ذرت و بادام ،آجیل تازه،
ویتامینK:
کاهو،جعفری،کلم،اسفناج،گل کلم،چای سبز،گوجه فرنگی ،مارچوبه،کرفس،لوبیا سبز،شاهی ،شلغمریال،روغن سویا،نخود سبز.