۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳
آشپزی پزشکی

خواص زیره چیست ؟

زیره چیست و چه خواصی دارد؟

 

زیره دانه معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و دارای طبع گرم و خشک است دانه های زیره با چوب کوبیده می شوند این دانه به طور خودرو در افغانستان رشد می کند و در تاجیکستان و مراکش و مصر و هلند هم وجود دارد گیاه آن شبیه بوته هویج است برگ هایش ۲۰ الی ۳۰ سانتی متری است و ارتفاع این گیاه حدود ۵۰ سانتی متر است میوه آن که به اشتباه دانه گفته می شود به اندازه دو میلی متر است و هلالی شکل و دارای پنج خط برجسته است

ارزش غذایی زیره

 

زیره یک منبع خوب آهن ، منیزیم ، منگنز ، کلسیم ، روی ، پتاسیم و فسفر است دیگر ویتامین های موجود در این گیاه شامل تیامین ، ریپوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین های A ، C ، E K , و ویتامین های B6 همچنین در زیره چربی های اشباع،سدیم ،  کلسترول آن بسیار پایین است

چند نوع زیره وجود دارد :

زیره در دو نوع سبز با نام علمی Cuminum cyminum و زیره سیاه با نام علمی Carum carv وجود دارد که دومی به زیره ایرانی معروف است

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *