آشپزی

قارچ برگر خانگی سالم و لذیذ + طرز تهیه

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قارچ برگر یک نوع دیگر از برگر است که مورد توجه بسیاری از فست فود‌ها قرار گرفته است. این غذا در واقع همان همبرگر و چیزبرگر است که مواد جدیدی به نام قارچ به آن اضافه شده است.

قارچ برگر خانگی سالم و لذیذ + طرز تهیه

در واقع می‌توان گفت تقریبا تمامی مواد اولیه در این غذا همان مواد اولیه برگر‌های دیگر است با این تفاوت که قارچ هم دیگر جزئی از آن است. استفاده از قارچ به دوران باستان و چندین سال پیش از میلاد در چین برمیگردد. مردم چین قارچ را به عنوان دارو و بسیار با ارزش می‌دانند. قارچ را می‌توان به آسانی نگهداری کرد و در زمستان نیز از آن استفاده کرد هر چند امروزه و با وجود گلخانه‌های بسیار می‌توان محیطی را فراهم کرد تا در ۴ فصل سال از وجود این ماده پرخاصیت بهره برد. قارچ‌ها انواع مختلفی دارند. گونه‌ای از قارچ وجود داشته است که برای برافروختن آتش از آن استفاده می‌کردند. برخی گونه‌های قارچ‌ها، تأثیرات مثبتی (از قبیل کاهش اضطراب و ترس، کاهش فشار خون و آرامش‌بخشی) بر مغز، ذهن و روان دارند.

قارچ‌ها نیز درست به اندازه‌ی هویج، گوجه فرنگی، فلفل سبز و قرمز، کدو تنبل، لوبیا سبز و کدو سبز از ظرفیت آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است. سلنیوم یک ماده‌ی معدنی است که در بیشتر میوه‌ها و سبزیجات وجود ندارد، اما می‌توان آن را در قارچ‌ها یافت. این ماده در عملکرد آنزیم کبد نقش ایفا می‌کند و به سم زدایی بعضی از ترکیبات سرطان زا در بدن کمک می‌کند. به علاوه، سلنیوم از التهاب جلوگیری می‌کند و همچنین نرخ رشد تومور را کاهش می‌دهد. همچنین نشان داده شده است که ویتامین D موجود در قارچ از طریق کمک به تنظیم چرخه‌ی رشد سلولی از رشد سلول‌های سرطانی ممانعت می‌کند. فولات موجود در قارچ نقش مهمی در پیوند و ترمیم دی‌ان‌ای ایفا می‌کند، به همین خاطر مانع از شکل گیری سلول‌های سرطانی حاصل از جهش دی‌ان‌ای می‌شود.

مواد لازم

گوشت گوساله چرخ کرده: ۶۰۰ گرم
پیاز ریز خرد کرده: یک عدد
قارچ کوچک خرد کرده و سرخ شده: ۱۵۰ گرم
جعفری خرد کرده: ۳ قاشق سوپخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق چایخوری
آویشن: یک قاشق چایخوری
پنیر چدار: به مقدار لازم
تخم مرغ: یک عدد
پودر نان: نصف پیمانه

مراحل پخت

ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری، آویشن، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، تخم مرغ و پودر نان را در کاسه بزرگی بریزید و مواد را خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

مایه گوشت را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و با استفاده از کیسه نایلونی هر کدام را به شکل گرد و مسطح در آورید.

کف یک سینی باربیکیو یا گریل را کمی چرب کنید و هر طرف گوشت‌ها را ۴ تا ۵ دقیقه کباب کنید. (البته این کار را در ماهیتابه نیز می‌توان انجام داد).

قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای (اسلایس) برش بزنید.

در تابه‌ای با یک قاشق سوپخوری روغن و یک قاشق چایخوری آب لیمو سرخ کنید. استفاده از آب لیمو کمک می‌کند تا رنگ قارچ تیره و سیاه نشود.

در هنگام سرخ شدن گوشت مقدار پنیر چدار و یا یک لایه پنیر ورقه‌ای را روی گوشت قرار دهید تا آب شود.

سپس گوشت سرخ شده و قارچ را در داخل نان‌های گرد قرار دهید و طبق سلیقه و ذائقه خود موادی را که می‌خواهید داخل آن بگذارید.

قارچ برگر شما آماده است.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *