۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳
پزشکی

دلایل خشکی مو و مو خوره

خشکی مو نشانه کمبود رطوبت در موها است و در این شرایط مو نمی‌تواند درخشندگی و بافت خود را حفظ کند. در بسیاری از موارد خشکی مو یک مشکل محسوب نمی‌شود. اما گاهی ممکن است سلامت مو را تهدید کند. اگر شما هم دچار خشکی مو هستید و می‌خواهید راه‌های درمان آن را پیدا کنید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه به شما توضیح می‌دهیم علت خشک شدن مو چیست و چه علائمی دارد؟ چگونه می‌توان آن را با روش‌های خانگی درمان کرد؟

اگر برای درمان خشکی موهای خود به دنبال دکتر پوست و مو هستید، می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.

خشکی مو چیست؟

خشکی مو زمانی ایجاد می‌شود که موهای شما رطوبت کافی نداشته و یا رطوبت آن حفظ نشوند و باعث کاهش شفافیت موها می‌شود و می‌تواند موها را مجعد، مرده و سست کند. خشکی مو درمردان و زنان و در هر سنی ممکن است دیده شود. اما به صورت کلی با افزایش سن احتمال خشکی مو‌ افزایش می‌یابد. موهای شما دارای سه لایه است. اگر موهایتان سالم باشد، روغن طبیعی در لایه‌ی بیرونی به محافظت لایه‌های داخلی مو کمک می‌کنند، همچنین نور را منعکس کرده و موهای شما را براق می‌کنند. درخشندگی و براق بودن‌ دو نشانه‌ی مهم موهای سالم است.

هنگامی که موهای شما خشک است، لایه‌ی بیرونی شکننده شده و باعث می‌شود که سست و ناسالم شوند. هنگامی که موهای شما درهنگام لمس خشک هستند، ممکن است شکننده بوده و به سختی حالت بگیرند. اما با این وجود داشتن موی خشک، به معنای وجود مشکل بزرگی در سلامتی فرد نیست. توجه داشته باشید قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حرارت دادن به موها، رطوبت، سیگار کشیدن و دیگر موارد می‌تواند موجب آسیب و خشک شدن موهایتان شوند.

خشکی مو زمانی ایجاد می‌شود که موهای شما رطوبت کافی نداشته و یا رطوبت آن حفظ نشوند.

خدمات زیبایی

از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب

۱۵۰۰+ خدمت

علل خشکی مو چیست؟

عوامل مختلفی از جمله شرایط محیطی، عادات مراقبت از مو و بیماری‌های جسمی می‌توانند موجب خشکی موی شما شوند.

برخی از شرایط محیطی که باعث خشکی مو می‌شوند عبارت‌اند از:

  • زندگی در آب و هوای خشک و گرم
  • صرف زمان زیادی در خورشید یا باد
  • شنا کردن در آب کلردار یا آب شور

شیوه‌های مراقبت از مو که اغلب به خشک کردن مو کمک می‌کند عبارت‌اند از:

  • شستن بیش از حد موها
  • استفاده از شامپوهای نرم کننده و حالت دهنده و ژل حالت دهنده مو به مدت طولانی
  • سشوار کردن مکرر موها
  • استفاده از دستگاه‌های صاف کننده یا فر کننده‌ی مو و بیگودی
  • بیماری زمینه‌ای: در برخی موارد، خشکی مو به دنبال یک بیماری زمینه‌ای ایجاد می‌شود که بر توانایی موهای شما برای حفظ رطوبت تاثیر می‌گذارد. مانند:

بی اشتهایی عصبی (Anorexia Nervosa): نوعی اختلال در غذا خوردن است که منجر به سوء تغذیه می‌شود. این اختلال می‌تواند باعث خشکی و شکنندگی موهای شما همراه با عوارض جدی تر شود.

کم کاری غده پاراتیروئید (هیپوپاراتیروئیدیسم): در این بیماری غده پاراتیروئید که در گردن شما و درست در پشت غده تیروئید قرار گرفته هورمون پاراتیرویید کمی تولید می‌کند. این هورمون سطح کلسیم را در خون شما افزایش می‌دهد. کلسیم یک ماده مغذی مهم برای موهای سالم و همچنین استخوان‌ها، دندان‌ها و بافت‌های دیگربدن است.

کم کاری تیروئد (هیپوتیروئیدی): اگر دچار کم کاری تیروئید هستید، غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون‌های تیروئید تولید نمی‌کند. موهای خشک و شکننده یکی از علائم اولیه این بیماری است.

سندرم منکس (Menkes Syndrome): نوعی بیماری ژنتیکی نادر است که سلول‌های شما مس را به اندازه کافی جذب نمی‌کند. کاهش جذب مس کم بر سلامت موهای شما تاثیر گذاشته و باعث خشکی موی شما می‌شود.

خشکی مو می‌تواند علل متعددی داشته باشد. گاهی بیماری مانند اختلالات هورمونی یا کم کاری تیروئید منجر به خشکی موها می‌شود.

تشخیص خشکی مو

اگر موهای شما بسیار خشک است و خشکی آن با تغییر در مراقبت از موهایتان برطرف نمی‌شود، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است علت اصلی را تشخیص دهد یا اینکه شما را به متخصص پوست و مو ارجاع دهد.
در طول مدت قرار ملاقات، پزشک یا متخصص پوست شما ممکن است در مورد علائم، روش مراقبت از مو و شیوه زندگی سؤال کند، مانند:

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *